"Space" Slavka Kalezića: Udarićemo protivnika po nogama

Kalezić je na podgoričkom Imanju Knaz predstavio pjesmu i spot za evrovizijsku numeru
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.03.2017. 20:06h

Glumac i muzičar Slavko Kalezić predstavio je na Imanju Knjaz u Podgorici numeru i spot “Space” sa kojom će 9. maja nastupiti na Eurosongu u Kijevu.

“Taktika nam je vrlo jednostavna da udarimo protivnika po nogama, a to smo do sada čini mi se fenomenalno odradili, s obzirom na to da smo dobili sjajnu kompoziciju”, rekao je Sabrija Vulić na konferenciji za novinare koja je upriličena nakon što su prisutni pogledali spot i premijerno čuli numeru “Space”.

Medijima su se takođe obratili Dejan Milićević autor spota, Momčilo Zeković Zeko autor pjesme i Kalezić.

Vulić se zahvalio i Milićeviću govoreći da je bio “sjajan, ekspeditivan i profesionalan”, a zahvalnost je bila obostrana.

“Moram prvo da se zahvalim na ukazanom povjerenju, jer su vjerovali u mene i pozvali me da učestvujem u ovom projektu. Mi ćemo opravdati vaše povjerenje i vidimo se u finalu. Oduševio sam se Slavkovom željom da sve ovo bude skromno i da se ne razbacuju sredstva pogotovo sada kada zemlja nije u situaciji da se bespotrebno troše pare”, optimistično je ispričao Milićević.

“Kada bude pobijedio, moraćete da zidate veliku halu”, poručio je on, dok je Zeković bio nešto skromniji.

“Znam da u ovakvim situacijama ne treba podsjećati na tužne momente, ali bih se ovom prilikom zahvalio jednom čovjeku i pogledao gore u nebo, koji je otpjevao prvi demo snimak pjesme 'Space', a on se zvao Igor Perazić”, poručio je on, a Kalezić je otkrio gdje sve slijedi promocija numere nakon Crne Gore.

“Pored Madrida i Londona, idem i u Tel Aviv i Amsterdam”, najavio je on i obećao da neće iznevjeriti Crnu Goru.

Nakon objave da će predstavljati Crnu Goru, Kalezić je ubrzo postao favorit online kladionica, ali je posljednjih dana na dnu liste.

Na sajtu koji daje prosjek kvota online kladionica Crna Gora je trenutno tek treća otpozadi.

S obzirom na to da je numera objavljena, Kalezić se nada da će se ponovo naći u vrhu među favoritima.

“U međuvremenu je dosta država objavilo svoje spotove i numere, pa je logika stvari da budu ispred, a da moja kvota pada. Mislim da je spot već izašao na zvaničnom kanalu Evrovizije i da već gore mreže. Bez lažne skromnosti mislim da je ovo jedan od najintrigantnijih i najspektakularnijih snimljenih spotova”, odgovorio je Kalezić, koji se nada da je odgovorio na očekivanja evrovizijskih fanova.

“Vijesti” na konfenciji za novinare nisu dobile odgovor na pitanje koliko je će koštati ovogodišnje učešće Crne Gore na Eurosongu.

“Hvala novinarki Vijesti na redovnom pitanju o budžetu. Naravno, u javnom servisu ne postoje tajne, pa ni oko utrošenih sredstava kako prošlih godina tako i ove. Još uvijek ne mogu da kažem koliko će biti utrošeno do kraja ovog projekta, ali se može vidjeti na sajtu RTCG-a koliko je predviđeno budžetom”, rekao je Vulić.

Kalezić, čiju su multitalentovanost isticali i evropski mediji tokom proteklih mjeseci, odlučio je da da na promociji pokaže sve svoje adute, pa je ujedno bio i domaćin, odnosno voditelj večeri, koja je protekla u znaku bivših crnogorskih učesnika na najvažnijem muzičkom takmičenju.

Glumac i pjevač otvorio je veče ističući značaj žena koje su ostavile veliki uticaj na njegov život, a među kojima su i njegove sestre i majka, a nakon toga uslijedili su inserti nastupa nekadašnjih predstavnika, koje je publika mogla vidjeti na video bimu.

“Kao što kap ljubi kamen, ne silinom svoga pada već upornim padanjem, tako sam se i ja našao u ovoj muzičkoj bajci, zahvaljujući njih osam prije mene. Neko je morao da napravi te najbitnije prve korake i utaba stazu za sve one koji dolaze. Bio je to Stevan Faddy”, poručio je sa scene Kalezić, da bi se nakon toga čuo hit “Hajde kroči”.

Ovogodišnji crnogorski predstavnik, odao je počast svakom sljedećem kolegi i koleginici, koji su prije njega nastupali na Eurosongu.

Tako su prisutni mogli da čuju i “Zauvjek volim te” Stefana Filipovića, “Euro neuro” Ramba Amadeusa, “Igranku” Who Seeja i Nine Žižić, “Moj svijet” Sergeja Ćetkovića, “Adio” Nenada Kneževića Kneza, “Real Thing” Highwaya, ali i predstavnika dječjeg Eurosonga, a “Just Get Out Of My Life” Andree Demirović, Kalezić je najavio sa perikom na glavi.

“Sigurno se pitate šta to Andrea i ja imamo zajedničko, osim ove bujne kose i vitkog stasa - Andrea i ja smo se odlučili da na Evroviziji pjevamo na engleskom jeziku”, kazao je Kalezić.

Crnogorski predstavnik završio je prvi dio večeri promocije onako kako je i počeo – emotivno i posvetom majci Zdenki, koja je izašla na scenu dok su se na video-bimu smjenjivale njene i slike iz perioda Kalezićevog djetinjstva.

Galerija

Bonus video: