Barski metalci Sly Old Monster i Traveler u Nikšiću i Podgorici

Baranima će u u Nikšiću društvo praviti Mangrov, a u Podgorici Goblin Zeppelin
2 komentar(a)
traveler, Foto: Privatna arhiva (Facebook)
traveler, Foto: Privatna arhiva (Facebook)
Ažurirano: 10.03.2017. 15:11h

Barski metal bendovi Sly Old Monster i Traveler održaće zajedničke koncerte u Nikšiću u "NK pabu" u nedjelju 12. marta i veče kasnije u podgoričkom "Montenegro pabu". Sly Old Monster je mladi barski sludge metal sastav koji je do sada objavio samo jednu pjesmu pod nazivom "Tree of Woe", koja je dostupna za preslušavanje na Soundcloud stranici benda.

Njihovi sugrađani iz grupe Traveler bave se stoner/doom zvukom i uveliko rade na EP-u "The Mammoth", koji je ranije najavljen singlom "Vision".

Sa njima će u Nikšiću svirati lokalni sastav Mangrov, pobjednik Trebinjske gitarijade koji važi za jedan od najuzbudljivijih mladih metal bendova u Crnoj Gori.

Nikšićani iza sebe imaju brojne svirke po festivalima kao što su Lake, Bedem i Zaječarska gitarijada, a uskoro bi trebalo da objave debi album.

U Podgorici će Baranima društvo praviti Goblin Zeppelin, još jedan metal sastav velikog potencijala koji čine iskusni muzičari, nekadašnji članovi bendova Post Mortem, Goddamn i Zaimus.

Podgorički thrash/stoner sastav se prošle godine predstavio publici sa dva singla kojima su najavili album prvijenac.

Svirke će obje večeri početi od 21 sat, a ulaz će koštati dva eura.

Bar trenutno važi za jedan od gradova koji centar metala u Crnoj Gori, sa nekoliko aktivnih grupa, među kojima su pored pomenutih SOM-a i Travelera nešto stariji Rikavac koji iza sebe ima jedan EP, kao i skoro oformljeni Neman koji je u januaru lansirao debi EP.

Bonus video: