Marki Ramoun nastupa na Demofestu

Konkurs još traje, zatvara se u srijedu 15. marta, a mogu učestvovati svi muzičari sa prostora bivše Jugoslavije koji nemaju zvanična izdanja.
0 komentar(a)
marki ramon, Foto: Promo
marki ramon, Foto: Promo
Ažurirano: 09.03.2017. 16:53h

Nekadašnji bubnjar jednog od najuticajnijih pank sastava u istoriji muzike Ramonesa, njujorški muzičar Marki Ramoun biće zvijezda ovogodišnjeg Demofesta, saopštili su organizatori.

Ramoun će podsjetiti na zaostavštinu velikih Ramonesa i proslaviti više od četiri decenije panka uz klasike kao što su "I Wanna Be Sedated", "Pet Semetary", "Blitzkrieg Bop", Sheena is a Punk Rocker" i druge 20. jula, odnosno prve večeri jubilarnog 10. Demofesta.

Marki je jedini preživjeli član originalne postave Ramonesa sa kojima je svirao 15 godina.

Dobitnik je Gremi nagrade za životno djelo i član Kuće slavnih rokenrola u Njujorku, a sa svojom grupom Blitzkrieg održava sjećanje na legendarni matični bend. Sa njim nastupa još jedan poznati panker, pjevač Misfitsa Majkl Grejvs.

I crnogorska publika bila je u prilici da dok još može uživo vidi legendarnog pankera, na Lake festu 2012.

Ovogodišnji Demofest, najveći festival posvećen neafirmisanim izvođačima na Balkanu, održaće se u Banjaluci od 20. do 22. jula, a osim Ramouna potvrđeno je da će u revijalnom programu nastupiti i Funkerman, Freemasons, Dubioza kolektiv, Edo Maajka i drugi.

Ipak, najbitniji dio festivala je takmičarski, u okviru kojeg će se desetine demo izvođača boriti za vrijedne nagrade.

Konkurs još traje, zatvara se u srijedu 15. marta, a mogu učestvovati svi muzičari sa prostora bivše Jugoslavije koji nemaju zvanična izdanja.

Zainteresovani se mogu prijaviti putem zvaničnog sajta festivala, a onima koje odabere još neimenovani žiri biće plaćeni troškovi puta, hrane i smještaja.

Prva nagrada je produkcija albuma u vrijednosti od 3500 eura, druga binska oprema od dvije, a treća od hiljadu eura.

Bonus video: