Konačni rezultat obdukcije: Objavljeno od čega je umro Džordž Majkl

"Istraga i analize su završeni, i možemo da potvrdimo da je smrt nastupila prirodnim putem. Majkla su ubile posljedice dilatacione kardiomiopatije, miokarditisa i masne jetre,"
53 pregleda 5 komentar(a)
Džordž Majkl, Foto: Reuters
Džordž Majkl, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.03.2017. 14:18h

Džordž Majkl iznenada je preminuo u 54. godini u decembru prošle godine, a sve do danas nije bilo poznato šta je bio tačan uzrok smrti.

Sada je medicinski istražitelj okruga Oksfordšir objavio konačne rezultate obdukcije, i naglasio da je pjevač umro prirodnom smrću.

"Istraga i analize su završeni, i možemo da potvrdimo da je smrt nastupila prirodnim putem. Majkla su ubile posljedice dilatacione kardiomiopatije, miokarditisa i masne jetre," navodi se u izvještaju koji je potpisao glavni patolog Daren Salter.

Jednostavno objašnjeno, slavnom pjevaču su zidovi srca bili istanjeni i nisu bili u mogućnosti da adekvatno pumpaju krv. Imao je i upalu srčanog mišića, kao i oboljenje jetre.

Smrt pjevača u početku je bila tretirana kao "neobjašnjiva, ali ne i sumnjiva". On još uvijek nije sahranjen, pošto je porodica čekala konačne rezultate autopsije.

Bonus video: