Članovi rep grupe Otpisani posvetili pjesmu majkama

Mada je inspirisana njima, majke repera nisu čule pjesmu niti se pojavljuju u spotu
170 pregleda 0 komentar(a)
Otpisani, Foto: Privatna arhiva
Otpisani, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 03.03.2017. 14:40h

Reperi uglavnom njeguju imidž opasnih momaka sa ulice, ali još nas je Tupak svojevremeno naučio da i gangsteri imaju emocije, da i oni znaju da plaču. I baš kao legendarni američki reper nekada, njegove podgoričke kolege iz grupe Otpisani opjevali su svoje majke.

Pjesma "Majka" je i ekranizovana, za što je zaslužan Aleksandar Ćuzović Ćuzo, a spot se može pogledati na YouTube serivsu. Miks i mastering pjesme potpisuje Nemanja Gorašević (Gold n Green)

Video je rađen dvije nedjelje na više lokacija u Podgorici (Blok 5, Tološi, preko Morače) gdje članovi grupe inače provode vrijeme, otkrio je jedan od članova Luka Bulatović u razgovoru za "Vijesti".

Mada je nova pjesma Otpisanih izašla u trenutku kada su majke najaktuelnija tema u Crnoj Gori, zbog protesta korisnica naknada za majke sa troje i više djece koji se odvija u Podgorici, reperi kažu da je to čista slučajnost.

"Pjesma nema veze sa ovim što se dešava, jer je planirano da izađe i prije toga. Stihovi govore o zahvalnosti prema majci. Kao i uvijek pišemo to što živimo i mogu reći da sam jako zadovoljan ovim projektom", istakao je Bulatović.

Mada je inspirisana njima, majke članova grupe Otpisanih nisu čule pjesmu niti se pojavljuju u spotu. Kad je u pitanju aktuelni protest, reperi nemaju nikakvo posebno mišljenje o njemu.

"Ne pratimo što se dešava, pročitali smo preko medija, tako da ne znamo što da mislimo. Treba vratit te penzije", uz osmijeh je kazao Luka.

Otpisani su bili studijski vrlo aktivni u posljednjih godinu dana i gotovo na svakih par mjeseci objavljivali bar po jedan singl, a Bulatović je najavio da je u pripremi i debi album koji bi trebalo da izađe do kraja godine.

"U procesu su matrice i par pjesama koje bi tek trebalo da upotpune budući projekat. Pred taj album planiramo da izbacimo četiri singla. Što se tiče nastupa, nastojaćemo da napravimo nešto skorije", obećao je reper i najavio da će njegova grupa otvoriti i muzički studio.

Otpisani su se našli i među Crnogorcima učesnicima TV takmičenja "Ja imam talenat", gdje su izveli pjesmu "Cunami", ali nisu prošli dalje. Bulatović je kazao da je to svakako bilo dobro iskustvo za njih, ali se požalio da su imali samo tri dana da se pripreme i uvjeren je da je to uticalo na krajnji rezultat.

"Zbrzali su nas, nismo to očekivali, ali smo ipak pristali gledajući na to kao na dobru reklamu. Komentari u suštini nisu bili loši, a najviše nam je znači Žikin da ta pjesma nije naš fah, već da smo više za životne, kao što smo pomenuli, te da se vidi da smo mogli sto puta bolje", dodao je reper.

U ovoj emisiji od učesnika iz Crne Gore istakli su se reperi Đuro Franeta, Story i Strašilo, te grupa brejkdensera iz Ulcinja, a njihova brojnost ukazuje na to koliko je hip hop kultura popularna u Crnoj Gori. Bulatovića ta činjenica ne čudi.

"Rep je tek sad počeo da živi uz neke ljude koji su ga digli na veći nivo. To je sve normalno", ocjenio je on.

Bonus video: