Maria B najavila: "Standing Still" izlazi iduće sedmice

"Pjesma je za razliku od mojih drugih pjesama prilično spora, ima dosta elektronike, neki kao trip hop recimo. Muziku i aranžman radio je Rhino"
3 komentar(a)
maria b, Foto: Marija Kovijanić
maria b, Foto: Marija Kovijanić
Ažurirano: 28.02.2017. 17:30h

Crnogorska pjevačica Marija Božović, koja nasupa pod pseudonimom Maria B, snimila je i putem društvene mreže Facebook najavila novu pjesmu "Standing Still". Ona je u razgovoru za "Vijesti" otkrila da će njen novi singl izaći za nedjelju dana.

Ona je objasnila da će "Standing Still" biti dio EP-a koji je planiran kao rezultat njene prošlogodišnje Indiegogo kampanje. Bio je to prvi slučaj da neki crnogorski muzičar prikuplja sredstva za svoje izdanje putem ove inače svjetski poznate i sve popularnije platforme.

Prvobitni cilj tada bio joj je da sakupi 22 hiljade eura za album, ali je publika, nenaviknuta na ovakve kampanje, donirala samo dvije hiljade, pa je Marija promjenila plan i odlučila se za manje izdanje.

"'Standing Still' je jedna od pjesama koje su rađene još za vrijeme kampanje. Za nju postoji i tizer (najava) koji ću da okačim ovih dana na YouTube servis. Pjesma je za razliku od mojih drugih pjesama prilično spora, ima dosta elektronike, neki kao trip hop recimo. Muziku i aranžman radio je Rhino, a ja pjevanje i naravno tekst", kazala je Božovićeva koja inače piše tekstove za sve svoje pjesme.

Upravo je u Rhinovom studiju pjesma i snimljena, a podgorički reper i producent, koji često sarađuje sa Božovićevom i bokeškim rep dvojcem Who See, potpisuje i miks i mastering.

U okviru svoje Facebook najave pjesme pjevačica je otkrila i dio teksta: "It's dark where we're standing, no shadows behind/No one can see us, there's no need to hide/Time could stay still, if we want it to be/The night and this song, that is you and me...".

"Ljubavna pjesma je u pitanju. Zabranjene ljubavi, prokletstva i tako to", kroz smijeh je objasnila pjevačica.

Ona je kazala da će "Standing Still" izaći samo u audio formatu, bez pratećeg spota.

"Radije bih da što prije izbacim pjesmu, nego da čekam još dvije godine dok skupim pare za spot. (smijeh) Neka izađe ova pjesma, onda ostaje još jedna, pa možda eventualno za nju da snimim nekakav spot, vidjeću", naglas razmišlja Božovićeva.

Ona je lani najavila da će od novca skupljenog putem Indiegogo kampanje snimiti nekoliko pjesama za EP i eventualno jedan spot. Naslov EP-a je isti kao i naziv prvog singla "Determination", objavljenog prije četiri mjeseca, a prije mjesec dana Marija je publici poklonila i pjesmu "Above All" koju je radila u saradnji sa, sada već nepostojećim, podgoričkim trip hop bendom Deep Thoughts.

Bonus video: