Najavljeni The Damned, Angelic Upstarts, The Black Dahlia Murder i Discharge

Pioniri britanske pank scene The Damned će na Petrovaradinskoj tvrđavi ovog ljeta proslaviti četiri decenije od izlaska njihovog debija "Damned Damned Damned", prvog zvanično objavljenog pank albuma u Britaniji.
0 komentar(a)
The Damned, Foto: Royalalberthall.com
The Damned, Foto: Royalalberthall.com
Ažurirano: 27.02.2017. 16:55h

Organizatori Exita najavili su da će spoj melodičnog i tvrdog zvuka karakterisati program treće najveće bine festovača - Fusiona, dok će Explosive stejdž biti posvećen ljubiteljima žestoke svirke, a The Damned, Angelic Upstarts, The Black Dahlia Murder i Discharge najpoznatija su imena među novim potvrđenim izvođačima.

Pioniri britanske pank scene The Damned će na Petrovaradinskoj tvrđavi ovog ljeta proslaviti četiri decenije od izlaska njihovog debija "Damned Damned Damned", prvog zvanično objavljenog pank albuma u Britaniji.

Osim starih hitova, najavljeno je da će na Fusionu svirati i nove pjesme sa predstojećeg izdanja.

Na Explosive bini će prve festivalske večeri rumunski sastav Dordeduh, koji će predstaviti svoj unikatni spoj zvukova Transilvanije i blek metala, domaći dojac Superhammer, kao i švajcarski blek/industrijal metal inovatori Samael.

Druge večeri na Exitu publiku će biti u prilici da uživo čuje francuske hardkor metalce In Other Climes, poznate po energičnim nastupima, dok će regionalnu scenu iste noći predstavljati hardkor pank legende iz Osijeka Debeli precjednik i beogradski pank rokeri Doghouse.

Novosadski trešeri Lazarath i zagrebački hardkor sastav Sentence promovisaće zajednički album koji su objavili krajem prošle godine, a veče će zaokružiti Darko koji je prvi donio skejt pank zvuk u ove krajeve.

Subota veče proćiće u znaku anti-fašističkih pank ikona Angelic Upstarts koji u Srbiju dolaze prvi put nakon 32 godine.

Iste noći mogu se očekivati šutke na koncertu jugoslovenskih pank veterana KBO!, a posebno na nastupu kultnog britanskog hardkor pank sastava Discharge, koji će predstaviti i novi album.

Treće noći na Petrovaradinskoj tvrđavi publiku očekuju i svirke meksičkih pankera Acidez, britanski poetični pankeri Wonk Unit, američki White Christ i srpski oi! pank sastav Fiskalni račun.

Posljednje večeri na Exitu najžešća svirka može se očekivati od jednog od najpopularnijih det metal sastava posljednjih godina The Black Dahlia Murder, a osim njih na istoj bini nastupiće i nju vejv treš metalci Chronosphere, utemeljivači evropskog treš metal zvuka Destruction, grajndkor talenti Full of Hell, te mladi srpski metalci iz bendova Quasarborn i Decrepancy.

Ovogodišnje izdanje Exit festivala održaće se od 6. do 9. jula, a cijena karte za crnogorske državljane trenutno je 58 eura. Ulaznice se mogu kupiti putem Gigstix prodajne mreže.

Bonus video: