Dogovorena razmjena džezera

Petrovac Jazz fest potpisao sporazum sa organizatorima sličnog događaja iz Bitole
72 pregleda 1 komentar(a)
PEtrovac  jazz, Foto: Privatna arhiva
PEtrovac jazz, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 21.05.2018. 19:15h

Džez festival iz Bitole novi je partner Petrovac Jazz festivala. Naime, predstavnici najstarijeg crnogorskog džez festivala, proteklog vikenda boravili su u ovom makedoskom gradu gdje su se dogovorili o saradnji.

“U okviru započetog projekta džez turizam koji je pokrenut prošle godine od Petrovac jazz festivala do sada je realizovano nekoliko umrežavanja sličnih manifestacija iz okruženja i šire. Do sada su potpisani protokoli o saradnji sa Internacionalnalnim dez festivalom Nišville, džez festom u Kikindi, džez showcase festom Temerin, dok su u zavrsnoj fazi potpisivanje sa Balkan showcase džez festivalom u Tirani i Albania džez festivalom. Zasada imamo otvorene pozive na saradnju u Litvaniji, Italiji, Izraelu i Holandiji koji će se brzo ostvariti”, istakao je direktor Petrovac Jazz festivala Vinko Mihajlović i dodao da novoostvarena saradnja od velikog značaja za džez turizam, razmjenu učesnika, ali i učenika koji će pohađati ljetnju školu.

“Već ove godine očekujemo umjetnike koje će nastupati u Petrovcu kao predstavnici džez festivala iz Makedonije, dok će muzičari iz Crne Gore tek naredne godine svirati u Bitoli”, rekao je Mihajlovic.

On je otkrio da će ovogodišnji Petrovac Jazz fest početi 26. avgusta i to eudukativnim programom, dok će se koncertni program odvijati od 29. avgusta na više lokacija u Budvi i Petrovcu. Zasada je poznato da će na ovogodišnjem festivalu svirati sastavi “Zona B”, “The Basswing”, “Istambul Night”, Adnana Teskeredžić trio, kao i grčka umjetnica Nina Simopoulus.

Bonus video: