Danilo Radunović pobjednik "Zlatne pahulje"

Internacionalno veče "Zlatne pahulje" će biti održano večeras sa početkom u 19 sati, a zainteresovani će prenos iz sale moći da prate na led ekranu koji je montiran na gradskom trgu
200 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.02.2017. 12:47h

Apsolutni pobjedik 24. Internacionalnog festivala "Zlatna pahulja" je Danilo Radunović. On je izveo numeru "Zauvijek dijete" za koju je tekst, muziku i aranžman uradio Nikola Radunović.

Pobjednička pjesma je osvojila prvo mjesto za kompoziciju, nagrade za najbolji aranžman i tekst "Dragan Radulović", te najbolju interpretaciju.

Druga nagrada za solistu pripala je Đorđiju Aleksiću koji je otpjevao "Svoj čovjek biću". Na tekst Milana Perića muziku je napravio Danijel Alibabić, a aranžman Peđa Nedeljković.

"Crnooka pahulja" je osvojila treće mjesto za kompoziciju i interpretaciju Anđelije Perović. Autor teksta je Dragoslav Guzina, a muzike i aranžmana Lado Leš.

"Igrale se zeke" je drugonagrađena kompozicija crnogorskog dijela manifestacije. Pjesmu je izvela Iva Nikčevič. Tekst i muziku za tu numeru potpisuje Boro Majdanac, a aranžman Aleksandar Saša Gajić.

Nagradu dječijeg žirija su osvojile Stefana Jocić i Sara Alković koje su pjevale „Bubamaru“ Zdravka Đuranovića.

Izvođače su na sceni pratile plesne grupe "Pahulja" iz Rožaja koreografkinje Aide Omeranović i "Belisima" iz Tivta iza koje stoje Verica i Izabela Urošević. Podršku je pružao i dječiji hor Centra za kulturu pod rukovodstvom Samira Kujevića.

Scenografiju je osmislio akademski slikar Aldemar Ibrahimović.

Predsjednik žirija je bio pop pjevač Al Dino.

Internacionalno veče "Zlatne pahulje" će biti održano večeras sa početkom u 19 sati, a zainteresovani će prenos iz sale moći da prate na led ekranu koji je montiran na gradskom trgu.

Galerija

Bonus video: