Demofest dobija još jednu binu

Najveći festival posvećen neafirmisanim muzičarima u regionu će povodom deset godina postojanja dobiti i sopstvenu himnu. Iza pjesme koja je poslužila kao rođendanski poklon organizatorima stoje bendovi M.O.R.T. i ZAA koji su među najuspješnijim pobjednicima festivala.
0 komentar(a)
demofest, Foto: Demofest
demofest, Foto: Demofest
Ažurirano: 23.02.2017. 17:15h

Najveći festival posvećen neafirmisanim muzičarima u regionu, banjalučki Demofest ove godine slavi jubilej - deset godina postojanja, pa će tim povodom dobiti i sopstvenu himnu.

Iza pjesme koja je poslužila kao rođendanski poklon organizatorima festivala stoje bendovi M.O.R.T. i ZAA koji su među najuspješnijim pobjednicima Demofesta.

Ova dva benda došla su u Banjaluku kako bi zajedno snimila himnu festivala.

A Demofest je spremio i poklon za posjetioce, u vidu druge festivalske bine.

"Odlučili smo da malo proširimo Demofest priču, pa će festival tako pored glavne, Basstion bine, na kojoj će se takmičiti 30 demo bendova, dobiti još jednu. Ova manja, Beton bina biće smještena na ljetnjoj pozornici tvrđave Kastel, tamo gdje je sve i počelo, a na njoj će se takmičiti 20 demo bendova. Dva najbolja će zatim nastaviti takmičenje u finalu na velikoj bini", objasnila je Brankica Janković, direktorica Demofesta.

Ovogodišnje izdanje festivala održaće se od 20. do 22. jula, a do sada je potvrđeno da će u revijalnom programu nastupiti Dubioza kolektiv, Funkerman i Freemasons.

Konkurs za demo bendove je otvoren do 15. marta, a detalji o prijavljivanju mogu se naći na zvaničnom sajtu festivala.

Prošle godine se prvi put nakon dužeg vremena desilo da Crna Gora nema predstavnika na takmičenju.

Bonus video: