Adel po koncertu zaradi pola miliona funti

U ovoj godini Adel očekuje turneja po Australiji i Novom Zelandu. Njeno bogatstvo procjenjuje se na više od 90 miliona funti
0 komentar(a)
adel, Foto: Reuters
adel, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.02.2017. 17:21h

Britanska zvijezda Adel jedna je od najpopularnijih pjevačica na planeti, a taj status donosi joj i ogroman novac.

The Sun prenosi da je njen kompanija Remedy Touring od oktobra 2015. do aprila 2016. zaradila 11,5 miliona funti, a da je od svakog koncerta na svojoj svjetskoj turneji pjevačica bila u plusu pola miliona funti. Dvadesetosmogodišnja zvijezda postala je tako jedna od najplaćenijih izvođača na svijetu.

"S obzirom na to da je ovo njena prva svjetska turneja, zarada je nevjerovatna. Adele je rasprodavala arenu za arenom svake noći, pa bi njena zarada mogla doći do istog iznosa za ostatak godine prošle godine", rekao je izvor za britanski tabloid.

U ovoj godini Adel očekuje turneja po Australiji i Novom Zelandu. Njeno bogatstvo procjenjuje se na više od 90 miliona funti i na čelu je najbogatijih britanskih muzičkih zvijezda i najbogatijih Britanaca mlađih od 30 godina.

Najveću zaradu na turneji drži Madona koja je od "Sticky & Sweet" tokom 2008. i 2009. po večeri zarađivala 3,8 miliona funti.

Bonus video: