"Crna Gora nije pobjeđivala, ali možda je ovo ta godina"

"Slavko je očigledno talentovan, što ga je učinilo popularnim kod publike. Radio je i kao glumac i TV voditelj, čak je vodio i jednu epizodu 'X Factora'", stoji u opisu britanskog lista
12 komentar(a)
Slavko Kalezić, Foto: Marija Brajović Milić
Slavko Kalezić, Foto: Marija Brajović Milić
Ažurirano: 17.02.2017. 15:15h

Mada još nije predstavljena pjesma koju će izvesti u Kijevu, Slavko Kalezić već uveliko privlači pažnju evropskih medija i šire od kad je izabran za predstavnika Crne Gore na predstojećem Eurosongu.

Sada je dobio pažnju i najvećeg imena među njima, britanskog dnevnog lista "The Sun" koji je svojim čitaocima predstavio podgoričkog multimedijalnog umjetnika kao diplomca regionalnog "X Factora", na taj način ga uporedivši sa prošlogodišnjim reprezentima Crne Gore - bendom Highway.

"Slavko je očigledno talentovan, što ga je učinilo popularnim kod publike. Radio je i kao glumac i TV voditelj, čak je vodio i jednu epizodu 'X Factora'", stoji u opisu britanskog lista koji navodi i da je Kalezić upadljiv, te da nije neko ko se stidi širokog auditorijuma.

Britanci objašnjavaju da je Kalezića RTCG odabrao kao predstavnika nakon višenedjeljnog razmatranja potencijalnih kandidata iza zatvorenih vrata, te da mu kladionice daju kvotu od 100/1 da će pobjediti na Eurosongu

"Pjesma koju će Slavko Kalezić izvesti u Ukrajini zvaće se 'Space', ali ona nije još objavljena, kao ni tekst za nju. Napisao ju je Momčilo Zeković, član grupe Perper, jednog od najpopularnijih crnogorskih rok bendova", piše "The Sun".

U tekstu se dalje podsjeća da je Crna Gora na Evroviziji debitovala 2007, a prethodno se takmičila kao dio Jugoslavije, te da je najbolji uspjeh postigla 2015. kada je osvojila 13. mjesto.

"Još im predstoji da pobjede na takmičenju, ali možda ova godina bude njihova", stoji u članku.

Ovogodišnji, 62. Eurosong održaće se u Kijevu od 9. do 13. maja, a Kalezić će nastupiti tokom prve polufinalne večeri, a iz zemalja okruženja iste noći će nastupiti predstavnici Makedonije i Srbije.

Crnogorski predstavnik izjavio je da računa na glasove ne samo iz tih, već iz svih zemalja učesnica takmičenja

Bonus video: