Album benda Hostis slušali i u Indoneziji

„Broj recenzija je u konstantnom porastu, među portalima koji su nas recenzirali ima španskih, holandskih, kanadskih...”
0 komentar(a)
Hostis, Foto: Privatna arhiva
Hostis, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 15.02.2017. 18:23h

Jedan od predvodnika novog talasa modernih metal izvođača u Crnoj Gori, death/thrash bend Hostis postavio je istoimeni album na svoju Bandcamp stranicu tako da se može preuzeti besplatno.

Osim digitalnog, prvijenac Hostisa je dostupan i u fizičkom izdanju - na CD-u koji se može naručiti preko etikete koja ga je lansirala "Miner Recordings" ili Facebook stranice benda.

Tu nije kraj novinama u bendu čiji članovi dolaze iz različitih crnogorskih gradova, jer je Hostis doživio i kadrovske promjene, odnosno zamijenio je gitaristu.

Frontmen Srđan Mišović, jedna od najbitnijih figura aktuelne metal scene u Crnoj Gori, "Vijestima" je kazao da će sredstva prikupljena od prodaje albuma biti uložena u naredni, koji je Hostis već počeo da snima. A prve reakcije na debi su odlične, tvrdi pjevač, koji je pored Hostisa član grupa Abhoth i Neman.

"Broj recenzija je u konstantnom porastu, i zanimljivo je da smo ih uglavnom sve ugovorili sami, bez pomoći našeg izdavača. Među portalima koji su nas recenzirali ima španskih, holandskih, kanadskih, pa čak i indonežanskih. Takođe smo se našli i na nekim relevantnim regionalnim metal top listama, i to kao jedini iz Crne Gore. Između ostalog, ušli smo u '50 balkanskih metal izdanja koja se moraju imati' po izboru Balkan Metal Promotiona, kao i na listi top 10 izdanja našeg izdavača. Naš omot je proglašen za jedan od top 10 underground death metal omota, na listama kanadskog Headbanging Moose i indonežanskog BDP Metal portala", pohvalio se Mišović.

On je otkrio i da će Hostis ubuduće nastupati u drugačijem sastavu, jer je gitarista Miloš Klikovac u avgustu prošle godine napustio bend, a zamjenio ga je Luka Bošković, nekada član lani rasformiranog podgoričkog benda Abzofran.

"U pripremi je snimanje našeg novog singla 'Cancer Of Society' koji će najaviti LP od deset pjesama, za koji ćemo tražiti izdavača. Digitalni singl će sadržati poseban kaver art i jednu skrivenu bonus obradu kao ekskluzivnu nagradu samo za one koji se odluče da ga kupe preko Bandcampa. Album će odlikovati više melodičnosti, a razmišljam i o drugačijem pristupu vokalima", najavio je Mišović koji je autor jedinog crnogorskog metal bloga "Bog Otac Reviews".

Pjevač je ranije kazao da je Hostis isključivo studijski bend, odnosno da neće svirati koncerte zbog nemogućnosti da okupi dovoljno kvalitetnih muzičara za to, međutim, nakon što je dobio poziv da nastupa u BiH sa kultnim srpskim metal sastavom Bombarder odlučio je da razmisli o eventualnom revidiranju tog stava.

"Ali sve u svoje vrijeme, za sada nam je primarno snimanje novog albuma", zaključio je Mišović.

Bonus video: