Poslušajte novi singl benda Pavel

S obzirom na neka recentna zbivanja čini se da i nisu završile što bi značilo da ta dekada traje već 27 godina, a tu nešto definitivno nije u redu”, kaže Aljoša Šerić
81 pregleda 0 komentar(a)
Sa snimanja spota: Pavel, Foto: Privatna arhiva
Sa snimanja spota: Pavel, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 12.02.2017. 14:52h

Hrvatska grupa “Pavel” objavila je još jedan singl sa nadolazećeg novog albuma čiji se izlazak očekuje ovog proljeća.

Numera ''Lažu devedesete'' je još jedan komad radiofoničnog popa s prepoznatljivim potpisom autora Aljoše Šerića, dok je koproducent za numeru bio Srđan Sekulovića Skansi.

“Devedesete u Hrvatskoj su bile zlo decenije, međutim sjećanje i vrijeme koje je prošlo od tada ih romantizuje, uljepšava, dovodi ih na mitološki nivo. Ni sam nisam imun na idealiziranje na ličnom nivou, pa selekcijom ostavljam samo ugodna sjećanja na prva zaljubljivanja, žurke, pijanstva, na osjećaj nepobjedivosti kakav samo adolescencija pruža uprkos okruženju smrti, rata, korupcije i kriminala. S obzirom na neka recentna zbivanja čini se da i nisu završile što bi značilo da ta dekada traje već 27 godina, a tu nešto definitivno nije u redu. Još uvijek čekamo novi milenij, Y2K se dogodio”, kazao je o novom singlu Šerić.

Prvi numera sa kojom najavljuju novi studijski album je ''Poslije nas'', a pomenuti singl nedavno je nagrađen na Zagrebačkom festivalu kao najemitovanija pjesma s prošlogodišnjeg izdanja festivala, a uslijedili su ništa manje popularni ''Vrijeme života'', ''Ljubav'' i praznični hit ''Svi moji Božići''.

Spot za singl “Lažu devedesete” je snimio njihov dugogodišnji saradnik Radislav Jovanov Gonzo.

Bonus video: