PREMIJERA: Poslušajte novi singl Gomile nesklada

Na novom izdanju Gomile naćiće se osam pjesama snimljenih u beogradskom studiju "Blaze"
80 pregleda 1 komentar(a)
Gomila nesklada, Foto: Privatna arhiva
Gomila nesklada, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 07.02.2017. 17:55h

Najpopularniji nikšićki metal sastav Gomila nesklada objavio je pjesmu "Titan", prvi singl sa predstojećeg albuma benda koji će nositi naslov "81" po jednoj od pjesama.

"Ovu pjesmu smo izabrali za prvi singl zato što je nekako raznovrsna i jako čvrsta, utegnuta, sa sjajnom porukom. U pitanju je najveći i najstariji titan od kad je svijeta i vijeka. Koji tačno - neka ljudi sami prosude, a neće im biti teško", istakao je frontmen Marko Vukajlović u razgovoru sa "Vijestima".

On je dodao da će publika na osnovu prvog singla moći da nasluti kakva "oluja rifova" je očekuje na novom albumu Gomile.

Metalci iz grada pod Trebjesom snimili su svoj drugi album, nasljednik debija "2000 godina" iz 2011, krajem prošle godine u Beogradu. Na novom izdanju Gomile naćiće se osam pjesama snimljenih u studiju "Blaze", a frontmen Marko Vukajlović ranije je "Vijestima" kazao da je izuzetno zadovoljan rezultatima snimanja, te da se može očekivati da predstojeće izdanje bude kompleksnije i težeg zvuka u odnosu na prethodno.

"Što se tiče tekstova, ko nas je slušao zna otprilike što može da očekuje, slične poruke i teme, počev od čovjeka pa na dalje... Nama se materijal sviđa, nadamo se da će se svidjeti i ljudima kad sve to bude upakovano", dodao je pjevač.

Na pitanje zašto "Titan" nema i prateći spot Vukajlović je kazao da žele da zainteresuju narod i vide reakcije prije objavljivanja ostatka materijala i pravljenja spotova.

"Naravno, razmišljamo o spotovima, i to više njih. No da ne ureknemo. Već razrađujemo scenario, lokacije i logistiku za jedan sa drugarom Nikolom Vučinićem. Obećali smo da ćemo ovog puta ozbiljnije prići cijeloj priči, red je da to obećanje i ispunimo", poručio je frontmen.

Prošli album nosio je naziv "2000 godina", ovaj "81", a Vukajlović i sam priznaje da je primjetio da ispada kao da su nikšićki metalci opsjednuti brojevima. Zašto?

"Ne umijemo da računamo, pa privid neki da se napravi", odgovorio je pjevač kroz smijeh.

Bonus video: