Predviđanja pobjednika u glavnim kategorijama Gremi nagrada

Ipak, ovo su samo nagađanja, a pravi ishod će se znati nakon 59. dodjele Gremi nagrada koja je zakazana za 12. februar.
0 komentar(a)
Gremi nagrade, Foto: Beta/AP
Gremi nagrade, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 06.02.2017. 17:44h

U centru pažnje ovogodišnje dodjele Gremi nagrada bez sumnje će biti Bijonse i Adel, ali se svi pitaju ko će osvojiti glavne nagrade u četiri kategorije – pjesma godine, izdanje godine, album godine i najbolji pop solo nastup, ali i ostala priznanja.

Iako se Gremi nagrade za razliku od drugih sličnih manifestacija poput Billboard Music Awards, ne oslanjaju na zaradu i popularnost, E! News je koristeći te podatke pokušao da predvidi ko će biti veliki pobjednici naredne nedjelje.

Iako je očigledno da će Adel i Bijonse biti među pobjednicima, evo ko bi još mogao da ode kući sa statuom gramofona.

Album godine: Adel “25”

Iako ne djeluje kao očigledan pobjednik, dugoočekivani album Adel “25” oduvao je sa prodajom 8,03 miliona prodatih primjeraka), a kada je objavljena informacija da su se u prodaji našle karte za njenu turneju na kojima će biti promovisano upravo ovo izdanje, Internet se umalo srušio, piše E! News.

Sa druge strane, 'Lemonade' pjevačice Bijonse, zabilježio je prodaju od 1.05 miliona kopija. Ukoliko vam je ova razlika čudna, sjetite se i da je njen album ekskluzivno objavljen na striming servisu Tidal, te da su mnogi fanovi koji koriste Spotify ili Apple Music bili uskraćeni za primjerak nekoliko dana.

Takođe, bitan faktor je i popularnost, a trenutno je najbolji pokazatelj društvena mreža Instagram na kojoj Adel ima 27,6 miliona pratilaca, dok Bijonse kaska sa 14,7 miliona.

Najbolji novi izvođač: Chance the Rapper

Ovaj izvođač postao je dio istorije zahvaljujući novom rejting sistemu “Billboard 200” top liste, na kojoj se našao iako njegov album “Coloring Books” nije prodat ni u jednom primjerku (bio je dostupan samo na striming platformama). Tako je 57.3 miliona striminga konvertovano u 38 hiljada prodatih kopija. Ovo bi trebalo da mu omogući priznanje, međutim predvidjeti stvarnost nije uvijek lako.

Protiv njega se bore Kelsea Ballerini, The Chainsmokers, Anderson Paak i Maren Morris.

Kada se uzmu u obzir pregledi na Vevo kanalu, Chanceova jedina konkurencija je The Chainsmokers sa 2,89 milijardi pregleda, dok favorit ima “svega” 2,95 miliona.

Izdanje godine: Bijonse “Formation”

Prije nego što dublje zađemo u predviđanje pobjednika, razjasnimo razliku između izdanja i pjesme godine. Iako se obje kategorije odnose na singl, izdanje godine odaje počast sveukupnom izvođenju, produkciji i načinu na koji je snimljena numera, dok pjesma godina u prvi plan stavlja izvođača i autora.

Nema sumnje da je singl “Hello” Adel visoko kvalitetan. Ova balada dala je fanovima sve što su željeli, pa čak i više sa Adelinim snažnim vokalom, ali pozadina singla 'Formation' mogla bi biti ono što Recording akademija cijeni.

U ovoj kategoriji pjevačicama su konkurenti Džastin Biber - “Love Yourself”, Lukas Grejem - “7 Years”, Rijana - “Work” i Twenty One Pilots - “Stressed Out”.

Pjesma godine: Adel “Hello”

U ovoj kategoriji britanska pjevačica ima najjaču konkurenciju sa numerama “Love Yourself” Džastina Bibera, “7 Years” Lukasa Grejema, "I Took a Pill in Ibiza" Majka Posnera i “Formation” pjevačicde Bijonse. Ipak, 1,9 milijardi pregleda na Vevo kanalu gotovo da garantuje pobjedu za “Hello”.

Ipak, ovo su samo nagađanja, a pravi ishod će se znati nakon 59. dodjele Gremi nagrada koja je zakazana za 12. februar.

Bonus video: