Grupa Black Sabbath odsvirala posljednji koncert

Trake i baloni su padali na binu dok se pjevač Ozi Ozborn (68) zahvaljivao fanovima za podršku koju je bend imao tokom gotovo pet decenija
100 pregleda 0 komentar(a)
Black Sabbath, Foto: Metalinjection.net
Black Sabbath, Foto: Metalinjection.net
Ažurirano: 05.02.2017. 14:43h

Engleski bend "Black Sabbath", koji se smatra začetnikom heavy metal muzike, odsvirao je svoj posljednji koncert te se zauvijek oprostio od publike.

Dvosatna svirka je održana u NEC Areni u Birminghamu, a veterani su odsvirali 15 pjesama. Sjajan koncert su završili njihovim prvim hitom pod nazivom "Paranoid".

Trake i baloni su padali na binu dok se pjevač Ozi Ozborn (68) zahvaljivao fanovima za podršku koju je bend imao tokom gotovo pet decenija.

Turneja "The End Tour" je počela u januaru prošle godine u SAD-u, a grupa je održala 81 koncert širom svijeta, u Australiji, Aziji, Evropi, Sjevernoj i Južnoj Americi.

Bend je osnovao Ozborn 1968. godine za jedno s gitaristom Tonijem Iomijem, basistom Gizerom Butlerom i bubnjarem Bilo Vardom.

Ozborne je napustio grupu 1977. godine, kada ga je zamijenio Roni Džejms Dio, ali se vratio 1997. godine.

Vard nije svirao s bendom od 2012. godine, a Ozbornu, Iomiju i Butleru se prodružio bubnjar Tomi Klufetos, kao i klavijaturista Adam Vakeman.

Fanovi su posljednju pjesmu sa sinoćnjeg koncerta mogli gledati uživo putem Facebooka. Pri posljednjem naklonu publici, uslijedio je vatromet, kao i fotografija pred fanovima.

"Hvala vam, laku noć, mnogo vam hvala", rekao je Ozborn, nakon čega je grupa uz ovacije napustila scenu.

Bonus video: