Ništa veliko nije stvoreno iz udobnosti

„Muzičari danas biraju liniju manjeg otpora i ja im ne zamjeram”, ističe Marić
88 pregleda 0 komentar(a)
The Bangcocks, Foto: Privatna arhiva (Facebook)
The Bangcocks, Foto: Privatna arhiva (Facebook)
Ažurirano: 02.02.2017. 13:04h

Četiri godine nakon što je osnovao The Bangcocks, Marko Marić sa ovim bendom 7. februara izdaje album prvijenac. “Hodaj sa mnom” objaviće Lampshade Media, a projekat će donijeti deset rok pjesama, od kojih su tri već poznate publici.

“Album je kruna našeg rada i stvaralaštva, za ove nepune četiri godine koliko postoji bend. Sedam novih pjesama čine posebnu cjelinu, a ranije izdate tri, po kojima nas publika prepoznaje, su pridodate albumu”, objašnjava frontmen grupe Marko Marić.

On priznaje da bend na posebno tipuje na jednu od numera.

““Nema Predaje” je posebno snažna, ide kao A1 na albumu i za nju smo uradili prvi spot, čija MTV premijera je zakazana za 20. februar. Tvrd gitarski zvuk upotpunjen moćnim bek vokalima Bojane Stamenov, neće ostaviti publiku ravnodušnom”, siguran je on.

Uz njega, trenutnu postavu čine Milan Šuput (bas), Vladimir Nikolić (bubanj) i Sava Đurić (gitara).

“Producent je Petar Rudić (Svi na pod), veliki poznavalac muzike i čovjek koji je značajno pomogao u kreativnom procesu”, pohvalio se Marić, a među onima koji su ostavili pečat na ovom albumu su svakako članovi prve postave, basista Milen Zlatanović Zmo i bubnjar Boban Stanković, koji su u studiju odsvirali sve pjesme.

“Nažalost, oni su zbog svojih obaveza napustili bend, ali su i dalje tu kao prijatelji”, objašnjava Marić.

The Bangcocks se na tržište probio prvim singlom "Rokenrola" koji brutalno kritikuje današnju omladinu.

“Rokenrola je s buntovnička numera, ali s druge strane ona pokazuje put i način da se pobijedi muzički neukus. Trenutni mejnstrim ne može da pobijedi rokenrol, rokenrol je mnogo veći od toga”, ubijeđen je Marić.

The Bangcocks je počeo kao trio, i od nastanka dosta se članova izmijenjalo, jedino je ostao Marić, no kaže da to nije usporavalo rad na autorskim numerama.

“Grupa je evoluirala i sada zvuči bolje nego ikada”, pohvalio se on i prokomentarisao činjenicu da je rokenrol danas manje aktuelan nego ranijih godina:

“Muzičaru koji hoće da se izrazi i da svoju sliku svijeta, teže je nego ikada. Stotine prepreka su pred njim. Muzičari biraju liniju manjeg otpora danas i ja im ne zamjeram na tome, s druge strane ništa veliko nije stvoreno kroz udobnost i usuškanost. Svako nosi svoj krst”.

Bonus video: