ALBUM "REGINE" NA DAN ZALJUBLJENIH

Svirali na ulicama Pariza i nisu dobili ni centa

Kako u Evropskoj uniji postoje jasna pravila, teško da se može, čak i na ulici, raditi bez dozvole, ali su članovi popularnog sastava, priznaje Čović, išli na rizik.
3 komentar(a)
Regina, Foto: Privatna arhiva
Regina, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 01.02.2017. 13:44h

Članovi grupe Regina boravili su nedvano u Parizu kako bi snimili spot za singl “Za one stare dane”, kojim najavljuju novi studijski album.

“Pjesma će biti prvi singl sa albuma “Regina u srcu”, a oboje će biti objavljeni 14. februara. Kako projekat nosi 12 ljubavnih pjesama, bilo je logično da ga objavimo baš za Dan zaljubljenih”, otkrio je Vijestima Aleksandar Čović, autor, gitarista i osnivač Regine.

“Kako je pjesma ljubavna, a znamo da je Pariz grad ljubavi, bilo je logično da spot snimimo tamo. Potrudili smo se da im na ulicama grada, gdje smo i snimali glumeći ulične svirače, dočaramo balkansku kulturu, a reakcije na naš singl bile su zanimljive”, priča Ćović.

Kako u Evropskoj uniji postoje jasna pravila, teško da se može, čak i na ulici, raditi bez dozvole, ali su članovi popularnog sastava, priznaje Čović, išli na rizik.

“Dva dana smo snimali na ulicama Pariza i imali smo sreću da nas niko ne dira, čak nijesmo imali nikakvih neprijatnosti, dok smo izigravali ulične svirače. Nijesmo ni razmišljali o dozvolama i ostaloj papirologiji, bilo nam je bitno da snimimo spot. Iako sumnjam da svi oni koji sviraju po evropskim gradovima imaju dozvole, po tom pitanju mi smo dobro prošli”, navodi on.

Bili su kaže autentični kao ulični svirači, pa oni koji su ih tokom ta dva dana čuli, nijesu ni slutili da snimaju video.

I pored dobre reakcije prolaznika, dobrim bakšišom se nijesu mogli pohvaliti.

“Za svo to ulično muziciranje nijesmo dobili ni cent, pa smo se kući vratili praznih džepova. Ako nam je za utjehu, tokom našeg boravka na ulici, ono što smo prezentovali naišlo je na lijepu riječ, pa je bilo dosta onih koji su nas tapšali po ramenu, govorili kako smo dobri i slikali se sa nama”, prepričava dešavanja iz Pariza Čović.

Za novi album kaže da će biti drugačiji od onoga na šta je Reginina publika navikla, a šta to konkretno znači, objašnjava:

“Izdanje će biti mnogo raznovrsnije. I dalje smo se bavili ljubavnom tematikom, ali je zvuk mnogo bogatiji. Koristili smo instrumente kojih do sada nije bilo u aranžmanima. Ovaj album smo dugo i studiozno pripremali, a kako sam prije godinu dana otvorio svoj studio, imao sam vremena da se mu se maksmalno posvetim. Čak je dosta muzičara, koji su prošli kroz naš studio, dalo pečat ovom albumu”.

Čović je kazao da su u početku imali dvadeset pjesama.

“Od njih smo odabrali 12 za album. Sve su ljubavne i jedva čekamo reakciju publike”, rekao je on.

Preporučujemo za Vas