Slavko Kalezić: Računam na glasove svih zemalja

Već putujem za Španiju za dva dana, tamo je nevjerovatno ludilo vezano za mene. Imam već ugovorena četiri gostovanja, pa mi to i jeste cilj”, priznao je on.
76 pregleda 24 komentar(a)
Slavko Kalezić, Foto: Marija Brajović Milić
Slavko Kalezić, Foto: Marija Brajović Milić
Ažurirano: 01.02.2017. 11:46h

Predstavnik Crne Gore na Eurosongu Slavko Kalezić, nastupiće u prvom dijelu prve polufinalne večeri 9. maja, odlučeno je jučerašnjim žrijebom u Kijevu.

“Nemam uopšte osjećaj u vezi sa tim. Nekako sam imao osjećaj da ću biti prve večeri. Vidio sam da je Švedska iste polufinalne večeri i to mi je divno”, kazao je za “Vijesti” Kalezić, neposredno nakon što je završeno izvlačenje.

“Drugačiji mi je sistem vrijednosti i funkcionisanja, tako da mi je divan osjećaj. Čim sam završio treningom našao sam se sa svojim menadžmentom, uključio sam prenos i istog momenta kada sam uključio, izvučena je Crna Gora”, uz smijeh prepričava glumac i pjevač.

Crna Gora je bila prva zemlja koja je dobila okvirni termin nastupa, što je Kalezić, kako kaže, i predosjetio.

“Moj tim je bio pored mene i baš smo se nasmijali, jer danima govorim kako imam osjećaj da će me prvog izvući”, kazao je on.

U prvom dijelu prve večeri takođe nastaju Finska, Gruzija, Portugalija, Belgija, Švedska, Albanija, Azerbejdžan, Australija, dok će se kasnije predstaviti Kipar, Slovenija, Jermenija, Moldavija, Češka, Letonija, Island, Grčka i Poljska.

Drugo polufinalno veče rezervisano je za Makedoniju, Maltu, Holandiju, Srbiju, Dansku, Rusiju, Rumuniju, Mađarsku, Austriju, Irsku (prvi dio), te Švajcarsku, Estoniju, Izrael, Bugarsku, San Marino, Litvaniju, Hrvatsku, Norvešku i Bjelorusiju (drugi dio).

Zemlje osnivači Eurosonga i prošlogodišnji pobjednik idu direktno u finale koje će biti održano 13. maja. Italija, Španija i velika Britanija glasaće za izvođače koji nastupaju 9. maja, a Njemačka, Ukrajina i Francuska za one koji su po programu dva dana kasnije.

Organizatori će konačan raspored nastupa odrediti nakon što sve pjesme budu objavljene, kako bi program bio što raznovrsniji, odnosno da se ne bi dogodilo da nekoliko balada bude izvedeno u nizu ili da brze pjesme preovladavaju u jednom segmentu.

Iako mnogi smatraju da je veoma bitno da li se pjesma izvodi u prvom ili drugom dijelu večeri, Kalezić kaže da je njemu svejedno.

“Zaista ne razmišljam na taj način. Tu je hiljadu varijanti i varijacija. Bio prvi, pri sredini ili posljednji, ja ću dati sve od sebe u onom smislu koji se očekuje”, istakao je on.

Iste večeri, od predstavnika Ex-YU republika nastupiće samo Slovenija, pa crnogorski pjevač i glumac neće moći da se osloni na tradicionalno visoke bodove Hrvata, Srba i Makedonaca.

“Vjerovatno tu ima logike, ali ja sam fokusiran na umjetnički dio i ono što treba da dam od sebe, tako da me samo to interesuje, a ostalo... Bože moj, sve je u rukama univerzuma. Vidjećemo”, poručuje Kalezić.

Od izbora crnogorskog predstavnika, Kalezić važi za jednog od favorita, a evrovizijski fan sajtovi daju mu veliki publicitet.

Na pitanje da li je uopšte i išao na glasove regionalne publike ili je više fokusiran na glasače iz ostalih evropskih država, on je odgovorio:

“To je suština. Već putujem za Španiju za dva dana, tamo je nevjerovatno ludilo vezano za mene. Imam već ugovorena četiri gostovanja, pa mi to i jeste cilj”, priznao je on.

“Već sam poznat ljudima sa Balkana i veoma volim naš region, to se ni ne dovodi u pitanje, ali mi je veoma drago što su evropske zemlje, ali i šire, zainteresovane. Svakodnevno dobijam veliki broj poruka tako da je logika da sa tim što radim kao umjetnik idem u napad svih zemalja”, dodaje Kalezić.

“Petog februara imam Pre-party u centru Madrida sa organizatorima španskog Eurosonga. Ljudi su oduševljeni što je prva zemlja koju posjećujem Španija, a meni je drago, jer svi znamo kakvi su fanovi Evrovizije iz Španije. Mnogo se radujem putovanju i avanturi”, kazao je on.

Bonus video: