Lea Mijatović (ex Teška industrija) počela solo karijeru

To što je promijenila zvuk, ne znači da će ostati vjerna pop fazonu.
273 pregleda 0 komentar(a)
lea mijatović, Foto: Privatna arhiva
lea mijatović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 25.01.2017. 17:14h

Hrvatska pjevačica Lea Mijatović je prije tri mjeseca zvanično napustila bend “Teška industrija”, a sada promoviše svoj prvi samostalni singl i spot. U pitanju je numera “Ti me jedini znaš” koju potpisuje autorskim tim “DeciBel studija”, Igor Ivanović i Marko Vojvodić.

Za razliku od numera “Teške industrije” koje su uglavnom bile u rok maniru, novi singl predstavio je nježniju i senzibilniju Leu, a rađen je u pop žanru.

“Taj stilski zaokret se potpuno spontano dogodio”, kazala je za “Vijesti” Mijatović, objasnivši da su za to zaduženi autori njene prve solo pjesme.

Kako kaže, nije napravila samo stilski pomak u muzici već i kad je u pitanju stajling, a iza nje stala je velika ekipa.

“Bez obzira što je pjesma sjetna, nosi dozu pozitive. Mnogo smo dali snimajući spot, jer smo se trudili da na najbolji mogući način prenesemo emociju. Snimanje je bilo naporno, radili smo sedam dana na sedam različitih lokacija, svugdje smo bili, čak i pod vodom, pa sam u jednom trenutku imala utisak da snimamo film”, našalila se Lea, čiji je prvi video radio takođe studio “DeciBel”.

A studiozno i dugo nije samo snimala spot, već je na isti nači pripremala prvi singl.

“Tri mjeseca trajale su pripreme, a toliko ima i od kad sam zvanično napustila bend kojem sam do napuštanja bila potpuno posvećena. Ne volim muzičke saradnje, uporedne karijere, već volim da sam posvećena maksimalno projektu na kojem radim. Nije mi se žurilo, jer je bitna pjesma, a, eto, sve se desilo na moj 30. rođendan i mislim da je ovo dobar početak godine, ali i prekretnice u mojoj karijeri”, smatra Mijatović.

Kako kaže, reakcijama na novi singl je zadovoljna, pa se nada da će ono što će raditi ubuduće pratiti i publika kojoj nije toliko blizak zvuk “Teške industrije”. Sa članovima tog benda ostala je u dobrim odnosima, a solo karijeru poželjela je jer, kako kaže, već “ulazi u ozbilnije godine”.

“Iz vremena rada u bendu nosim zaista predivne uspomene. Toliko je bilo lijepih trenutaka, koncerata, turneja, međutim poželjela sam, kako već ulazim u tridesete da se drugačije muzički izrazim i zahvalna sam ostalim članovima što su mi dali šansu i podržali me u namjeri da započnem solo karijeru”, priča Mijatović.

Njen bivši bend pred novogodišnje praznike objavio je singl sa novom pjevačicom, a numera “Pratim te u stopu” dopala se Mijatovićevoj.

“Apsolutno podržavam i ja njih i oni mene. Iz pozadine jedni drugima aplaudiramo i dajemo snagu da nastavimo dalje. Nova pjevačica Maja je predivna i mislim da se odlično snašla u novoj ulozi”, smatra ona.

U planu joj je da promoviše singl, a na novim pjesmama uveliko radi.

“Okupila sam bend koji me je pratio i na promociji singla, a već za vikend imamo novu svirku. Ovaj posao upravo volim zbog tog “terenskog rada”, pa se posebno radujem svakom druženju sa publikom”, zaključuje Mijatović.

To što je promijenila zvuk, ne znači da će ostati vjerna pop fazonu.

“Volim da slušam muziku i ne volim da je dijelim po žanrovima. U Teškoj industriji sam pjevala tvrđe rok pjesme, ali smo imali i nekoliko saradnji sa tamburašima. Mislim da je najbitnije imati dobru pjesmu koja će naći put do publike. Sigurno da ću u buduće raditi i plesne numere sa elektronskom podlogom, ali i one čvršćeg ritma. Sve zavisi od toga kako se budem osjećala”, objašnjava Mijatović.

Solo karijera donijela joj je više odgovornosti, jer je nekad sa kolegama iz benda “dijelila posao”, no kaže da joj to ne smeta.

“Sad je sve ovo nova dimenzija, ali opet kažem teško bih sve postigla da nemam sjajan tim iza sebe koji mi pomaže, pa uživam u novonastaloj situaciji”, objašnjava ona.

Bonus video: