Diverzija na ono što se danas nudi najmlađima

"Želio sam da to bude posebno izdanje, tako da je i mnogo muzičara učestvovalo na projektu, pa sam veoma zadovoljan kako pjesme zvuče", priča Čuturilo o projektu “Sa radošću za Kolibri, veliku i malu decu”
154 pregleda 0 komentar(a)
čutura, Foto: Facebook.com/nikola.cuturilo.5
čutura, Foto: Facebook.com/nikola.cuturilo.5
Ažurirano: 05.12.2018. 12:05h

Srpski muzičar Nikola Čuturilo objavio je album “Sa radošću za Kolibri, veliku i malu decu” sa originalnim autorskim kompozicijama namijenjenim najmlađima.

“Ta muzika je nastala dok sam još radio za dvije televizijske serije - ‘Štimofonija’ i ‘Nebojša Čelik’. Bio sam svjestan da će se pustiti jednom tokom serije i ostati zaboravljene, a onda sam došao na ideju da ih preradim baš za album na kojem ću uključiti i dječiji hor ‘Kolibri’. Pored njih, za većinu pjesama solo dionice otpjevali su upravo glumci među kojima su Boda Ninković, Ivan Jeftović, Branimir Brstina, Tamara Aleksić, Slaven Došlo, Dragan Mićanović, Milica Majkić. Album je tematski podijeljen, prvih sedam pjesama namijenjene su baš maloj djeci kao uvođenje u svijet muzike, a preostale malo starijoj djeci u kojima pjevaju o strahovima, opasnostima”, priča za “Vijesti” Čuturilo i otkriva da je proteklu godinu posvetio ovom projektu.

“Želio sam da to bude posebno izdanje, tako da je i mnogo muzičara učestvovalo na projektu, pa sam veoma zadovoljan kako pjesme zvuče. Čast mi je što je ilustraciju za album, kao i za svaku numeru u knjižici napravio karikaturista Dušan Petričić, a takođe smo ih iskoristili i za kalendar koji dođe uz kupljeni CD koji je objavljen pod etiketom PGP-RTS-a”, pohvalio se Čuturilo.

Glumci su oduševljeno prihvatili ideju da upravo oni otpjevaju numere sa albuma “Sa radošću za Kolibri, veliku i malu decu”.

“Kroz prethodne projekte imao sam saradnju sa Ninkovićem i Jeftovićem koji su veterani kad je rad sa djecom u pitanju. Međutim Mićanović i Brstina su zahvaljujući albumu prvi put stali ispred mikrofona i učestvovali u ovakvom projektu za djecu. Tokom rada bilo je veoma kreativno, zabavno, a hor ‘Kolibri’ je zaista bio čudesan jer vrlo lako prate i brzo uče, a za sve je to zaslužna njihova dirigentkinja Ljiljana Ranđelović”, pohvalio je saradnike Čuturilo.

Zahvaljujući ovom albumu napravljen je i TV šou na kojem je svoj doprinos kroz scenario dao i Stevan Filipović, a publika će moći da ga vidi 31. decembra na Prvom programu RTS-a kao dječiji novogodišnji program.

“Ovaj projekat nastao je kao diverzija na ono što se najmlađima danas nudi. Projekat sam radio čista srca, iskreno”, kaže Čuturilo, koji će narednu godinu posvetiti svojoj karijeri kroz koncertnu turneju i nove pjesme, ali neće zaboraviti ni najmlađe sa kojima već godinama radi u školici Art Depo.

Bonus video: