Britanski sastav nastupa na InMusic festivalu u Hravtskoj

Za predstojeće dvanaesto izdanje InMusic festivala osim sastava “Kasabian” do sada su najavljeni i Arcade Fire, Alt-J, Michael Kiwanuka i Repetitor.
0 komentar(a)
Kasabian, Foto: Wordpress.com
Kasabian, Foto: Wordpress.com
Ažurirano: 23.01.2017. 17:44h

Jedan od glavnih izvođača na hrvatskom festivalu InMusic, koji se održava od 19. do 21. juna, na jarunskom Otoku hrvatske mladeži biće sastav “Kasabian”, koji je aktivan od kasnih '90-ih, ali čiji je istoimeni debi album “ izašao tek 2004. godine.

Ogroman uspjeh donio im je njihov drugi album “Empire”, snimljen 2006. godine, koji je debitovao na prvom mjestu britanske ljestvice, prenosi MTV.

Usledio je “West Ryder Pauper Lunatic Asylum”, koji je kao i njegov prethodnik debitovao na prvom mjestu britanske liste, a 2009. godine zaradio i nominaciju za prestižnu Mercury nagradu. Već iduće godine Kasabian su osvojili Brit Award kao najbolji britanski sastav.

Uslijedili su albumi “Velociraptor” i “48:13”, oba odlično prihvaćena kod kritičara i publike, a nestrpljivo se iščekuje i njihov šesti studijski album koji je će svjetlo dana ugledati ove godine. Za predstojeće dvanaesto izdanje InMusic festivala osim sastava “Kasabian” do sada su najavljeni i Arcade Fire, Alt-J, Michael Kiwanuka i Repetitor.

Bonus video: