Otvoren konkurs za deseto izdanje Demofesta

Uslov koji izvođači moraju ispuniti je da do sada nisu objavljivali svoj materijal za nekog od izdavača registrovanih na prostoru bivše Jugoslavije.
0 komentar(a)
Demofest, Foto: Demofest.org
Demofest, Foto: Demofest.org
Ažurirano: 17.01.2017. 17:48h

Konkurs za jubilarno deseto izdanje banjalučkog Demofesta, najvećeg takmičarskog festivala u regionu posvećenom demo bendovima, otvoren je za sve neafirmisane izvođače sa ex-Yu prostora i trajaće do 15. marta.

Zainteresovani bendovi mogu se prijaviti preko zvaničnog sajta festivala na adresi demofest.org.

Uz detaljno popunjen formular dostupan na sajtu obavezno je na mejl adresu konkurs@demofest.org poslati dvije pjesme u MP3 formatu sa biografijom i fotografijom benda. Uslov koji izvođači moraju ispuniti je da do sada nisu objavljivali svoj materijal za nekog od izdavača registrovanih na prostoru bivše Jugoslavije.

Nakon zaključenja konkursa stručni žiri, čiji sastav zasad nije poznat, odabraće izvođače koji će nastupiti na tvrđavi Kastel u Banjaluci i boriti se za prestižne nagrade. Pobjednika tradicionalno očekuje snimanje albuma i spota u MTV produkciji i nastup u revijalnom dijelu Demofesta iduće godine.

Rezultati konkursa biće objavljeni do sredine juna, kada će biti otkrivena i imena članova žirija. Prošlogodišnji pobjednik Demofesta je zagrebački bend Seine, a crnogorskih bendova lani nije bilo među finalistima.

Bonus video: