Novi album The Killersa će biti tvrđi od prethodnih

Popularni bend je počeo sa snimanjem dugo očekivanog petog albuma u septembru prošle godine, sa producentom Džeknajfom Lijem
0 komentar(a)
killers, Foto: Consequenceofsound.net
killers, Foto: Consequenceofsound.net
Ažurirano: 17.01.2017. 17:11h

Američki rok bend The Killers već uveliko radi na novom albumu, nasljedniku izdanja "Battle Born" iz 2012, a sada su otkrili da njihovi fanovi mogu očekivati do sada najtvrđi materijal koji su stvorili u karijeri.

Popularni bend je počeo sa snimanjem dugo očekivanog petog albuma u septembru prošle godine, a sa producentom Džeknajfom Lijem, poznatom po radu na kultnom izdanju grupe U2 "Joshua Tree", su radili u Las Vegasu, San Dijegu i Los Anđelesu. Frontmen Brendon Flauers je u intervjuu za magazin "Q" otkrio kakav se zvuk može očekivati na novom albumu.

"Na trenutke mi se čini da je ovo izdanje tvrđe nego išta što smo do sad radili. Nije da smo najhevi bend na svijetu, ali ima tih finesa zbog našeg iskustva. Takođe ima prelijepih stvari, tekstualno su vrlo blizu ono što želimo", istakao je pjevač.

On je otkrio da će na albumu biti pjesama starih i po osam godina, a jedna od njih inspirisana je bokserskim mečom između Majka Tajsona i Bastera Daglasa 1990.

Killersi su prošle godine proslavili deceniju od objavljivanja njihovog drugog albuma "Sam's Town" koji im je donio svjetsku slavu, a Flouers je kazao da vraćanje tom izdanju uticalo na rad na novom materijalu američkog benda.

"U tom smislu je taj album veoma važna. Podsjetio me koliko je sve to bilo dobro povezano. Osjećao sam se kao da je to kraj jednog perioda, tako da sada ponovo izmišljamo Killerse kao ljude sa životnim iskustvom i krvlju na rukama", objasnio je pjevač.

Bonus video: