Queens of the Stone Age i At the Drive In spremili nove albume

"Recimo Queens of the Stone Age, Mastodon i At the Drive-In svi rade na novom materijalu već uveliko i spremaju se da objave nove albume ove godine."
0 komentar(a)
Queens of the Stone Age, Foto: Razorianfly.com
Queens of the Stone Age, Foto: Razorianfly.com
Ažurirano: 11.01.2017. 19:04h

Poznati američki stoner rok bend Queens Of The Stone Age konačno će uskoro objaviti novi album i krenuti na svjetsku turneju, ako je vjerovati basisti metal benda Mastodon Troju Sandersu.

Sanders je dio supergrupe Gone Is Gone, čiji je član između ostalog i gitarista QOTSA Troj Van Luven. On je u intervjuu za "Rolling Stone" kazao da će tokom ove godine svi članovi grupe Gone Is Gone biti posvećeni matičnim bendovima, sa kojima će objaviti nove albume i krenuti na turneje.

"Volim da mislim da nikome od nas ne treba Gone Is Gone, ali mi zaista želimo taj bend. Sa takvim mentalitetom, taj bend je posebna stvar za nas četvoro. Inače ne bismo posvetili prvu sedmicu 2017. radu sa tim bendom. Recimo Queens of the Stone Age, Mastodon i At the Drive-In svi rade na novom materijalu već uveliko i spremaju se da objave nove albume ove godine. Mi smo bili prilično zauzeti snimanjem i tek ćemo biti zauzeti kada krenemo na svjetsku turneju. Tako da vjerujem da smo ispunjeni svim tim stvarima koje nas čekaju i koje se dešavaju. To daje poseban ton ovom našem bendu, koji nam neće donijeti slavu ili novac, ali nam donosi drugačiju energiju, drugačiju ispunjenost", objasnio je Sanders.

Gone Is Gone je nedavno objavio album "Echolocation". Kultna post-HC grupa At The Drive In, čiji bubnjar Toni Hadžar je takođe dio GIG-a, je prošle godine objavila singl "Governed By Contagions", što je njihova prva pjesma nakon 16 godina pauze i sviraće na više festivala predstojećeg ljeta.

Frontmeh QOTSA Džoš Homi će nakon saradnji sa Lejdi Gagom i Igi Popom na njihovim novim albumima biti u narednom periodu posvećen objavljivanju i promovisanju novog albuma njegove matične grupe. Iz QOTSA su prošlog ljeta saopštili da su bili zaključani u studiju radeći na novom izdanju.

Gitarista Troj Van Luven je tada istakao da će nasljednik albuma "...Like Clockwork" biti jednostavniji, mada je prošli album, kako je kazao, bio veoma bitan za bend.

Bonus video: