Kad volite, svaki dan je rođendan

“Ako mi dosadi da pjevam o ljubavi, to je kao da mi je dosadio život. Ljubav je ta koja pokreće, ona je glavni začin života, alfa i omega jer bez nje čovjek ne može opstati. Koliko god se nekom činilo da može biti sam, i opstati tako, ipak će se pogubiti”, sigurna je Kaliopi
72 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 29.12.2016. 12:59h

Makedonska muzička diva Kaliopi Bukle riješila je da svoj 50. rođendan proslavi na poseban način. Naime, ona je juče objavila novi singl “Rođendan”, koji donosi novu - drugačiju i moderniju Kaliopi . Ovu numeru potpisuje njen dugogodišnji producent i autor njenih najvećih hitova Romo Grill.

“Bitno je da sve što nam se u životu dešava se dogodi u pravo vrijeme. Ovaj singl za mene predstavlja posebnu radost i sreću, posebno jer je sa njim moj producent i saradnik Romeo pogodio moje trenutno emotivno stanje, tako da nam nije dugo trebalo da odlučimo šta to za moj rođendan želim da poklonim publici”, ispričala je za Vijesti Kaliopi .

Kako je kazala, ovu pjesmu dobila je od Grilla u periodu dok je radila na obradi pjesme “Kesten”, grupe Alisa.

“Zbog tog projekta Romeo je doputovao iz Švajcarske i izvukao ovu numeru iz rukava. Rekao mi je tada da mi donosi nešto veoma jako i veliko, a čim sam čula pjesmu znala sam da je apsolutno u pravu jer je ovo jedna od najmoćnijih pjesama koje sam izvela. Odmah sam znala da će ova pjesma biti nova životna himna i da upravo ovom numerom želim da proslavim svoj jubilej, 50.rođendan. Po prvim reakcijama mislim da nijesmo pogriješili, a video je samo upotpunio priču. Romeo je ovu pjesmu majstorski odradio i zaista se smatram srećnom ženom i pjevačicom”, priznala je Kaliopi .

Na komentare da je numera u trendu, Kaliopi ističe da se nikad nije trudila da podilazi publici niti da prati aktuelni zvuk.

“Tu je producent najodgovorniji, jer pjevač ne može da razmišlja o svemu. Svako treba da ima svoju ulogu. Međutim, sve je mnogo lakše kad u producenta imate povjerenja, kao ja u Romea jer me poznaje toliko dobro da uvijek može da osjeti sva moja raspoloženja. Što se tiče žanrova nikad se nijesam trudila da koketiram sa trendovima, već sve moje pjesme prate moje unutrašnje stanje. I kameleon mijenja boje kako bi se zaštitio od neprijatelja, pa ne vidim razlog zašto s vremena na vrijeme i mi ne bismo promijenili zvuk kako bismo i sebi bili novi i drugačiji”, ističe ona.

Kaliopi tvrdi da joj godine nikad nijesu bile važne kao broj, već kao mogućnost da kroz njih ostvari trenutke po kojima će biti upamćena. No ipak, njen singl “Rođendan” je ljubavna pjesma. Pored velikog broja hitova i dugogodišnjeg staža na muzičkoj sceni, Kaliopi ističe da joj još nije dosadilo da pjeva o ljubavi.

“Ako mi dosadi da pjevam o ljubavi, to je kao da mi je dosadio život. Ljubav je ta koja pokreće, ona je glavni začin života, alfa i omega jer bez nje čovjek ne može opstati. Koliko god se nekom činilo da može biti sam, i opstati tako, ipak će se pogubiti”, sigurna je Kaliopi dodajući da pored toga što slavi ljubav, njena nova pjesma ima i poruku.

“Ako volite onda vam je svaki dan rođendan. Inače je sve u glavi i ako se probudite sa mišlju da ste srećni i zadovoljni, lakše ćete riješiti sve prepreke” zaključuje Kaliopi .

Nastupi po cijelom svijetu

Singl “Rođendan” najava je svega što nas, kad je makedonska muzička diva u pitanju, očekuje u narednoj godini. A Kaliopi obećava još novih pjesama.

“Ovo je tek zahuktavanje. Sljedeća godina donijeće još minimum dva - tri singla, Romeo neumorno radi na albumu, a ja kao djevojčica sa nestrljenjem očekujem da čujem šta mi je sve pripremio”, priznaje Kaliopi .

Ona je iskoristila priliku da najavi i brojne koncerte koji su u planu.

“Ono čemu ću se takođe posvetiti je koncertna turneja po Evropi. Nakon Eurosonga stekla sam puno fanova van granica bivše Jugoslavije, tako da me u 2017. očekuju nastupi po cijelom svijetu”, dodaje Kaliopi .

Galerija

Bonus video: