Slavko Kalezić predstavlja Crnu Goru na Eurosongu 2017.

Slavko Kalezić je glumac CNP, diplomirao na FDU na Cetinju specijaliziravši Glas (solo pjevanje) i ples
122 komentar(a)
Slavko Kalezić, Foto: Boris Pejović
Slavko Kalezić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.12.2016. 11:01h

Stručna komisija RTCG je donijela odluku da Crnu Goru na Eurosongu 2017. predstavlja Slavko Kalezić sa kompozicijom koja nosi naslov „Space“, autora Momčila Zekovića.

Na konkurs se prijavilo 20 autora sa 27 kompozicija. To je, ako je saopštenom, bio jedan od razloga što je trebalo mnogo vremena da se donese konačna odluka.

Slavko Kalezić je glumac CNP, diplomirao na FDU na Cetinju specijaliziravši Glas (solo pjevanje) i ples. Na istom fakultetu završio je magistarske studije. U negovoj muzičkoj biografiji vrijedi istaći izuzetno uspješan nastup na regonalnom takmičenju „X Factor Adria“. Objavio je singlove“ Krivac“ i „Feel the Love“, a prije dvije godine i debi album „San o vječnosti“ sa deset kompozicija. Oktobra 2015. objavljuje „remake“ čuvenog hita Olivera Mandića „Ljuljaj me nježno“, kao i „remake“ pjesama na engleskom pod nazovom „Question“.

Septembra 2016. objavljuje još dva singla „Sudnji dan“ i „ Freedom“. Slavko tečno govori engleski , italijanski i španski jezik.

Momčilo Zeković, autor je muzike i teksta za kompoziciju „Space“. Zeković je poznat kao član grupe Perper sa Cetinja za koju je, kao i za mnoge druge crnogorske izvodjače, napisao tekstove i komponovao brojne hitove. Zeković se bavi i književnim radom.

Bonus video: