Tupakova pjesma greškom na programu božićne mise

I reperova pjesma, kao i tradicionalna molitva, apeli su Isusovoj majci Mariji da spasi grešnike, s tim što verzija kultnog repera prilično slikovito opisuje dotične grijehe, između ostalog ubistva i dilovanje droge
1 komentar(a)
Tupak Šakur, Foto: Mrwallpaper.com
Tupak Šakur, Foto: Mrwallpaper.com
Ažurirano: 27.12.2016. 18:58h

Posjetioci jedne crkve na Šri Lanci ostali su šokirani kada im je na božićnoj misi dodijeljen tekst pjesme "Hail Mary" (Ave Marija) kultnog američkog repera Tupaka Šakura, umjesto istoimene tradicionalne hrišćanske molitve.

Fotografije programa "Joy to the World 2016", jedne od najvećih misa na Šri Lanci, postale su viralne na društvenim mrežama, nakon što je primjećeno da se u programu umjesto hiljadu godina stare molitve našao tekst Tupaka koji počinje stihovima: "Makaveli ovdje... Kiluminati, kroz tvoje tijelo, cjepaju te kao dvocijevka".

U pitanju je poznata Tupakova numera objavljena 1997. I reperova pjesma, kao i tradicionalna molitva, apeli su Isusovoj majci Mariji da spasi grešnike, s tim što verzija kultnog repera prilično slikovito opisuje dotične grijehe, između ostalog ubistva i dilovanje droge.

Jedan od polaznika mise koji je fotografisao i objavio ovu grešku je Endru Čoksi, koji je za "Guardian" izjavio da su mnogi bili u šoku i nisu bili sigurni da li je u pitanju šala ili će neko stvarno na misi repovati Tupakovu pjesmu.

"Neke starije žene nisu mogle da prestanu da gledaju razgoračenih očiju u buklet. Organizatori nisu dali nikakvo objašnjenje, nisu uopšte priznali greško. Iskreno, mislim da mnogi ljudi nisu ni pogledali buklet. Oni koji su primjetili grešku su u početku bili šokirani, ali su to okrenuli na humor", kazao je Čoksi.

Bonus video: