“Barcelona Gipsy balKan Orchestra” ima novu pjevačicu - Vijesti.me
FENOMENALNO OSVJEŽENJE

“Barcelona Gipsy balKan Orchestra” ima novu pjevačicu

Sedmočlani sastav pobuđuje interesovanje širom Evrope svojim jedinstvenim stilom koji sažima muziku Balkana, Srednjeg istoka i obala Mediterana, a za predstavljanje novog vokala odabrali su numeru kraljice romske muzike Emse Redžepove

Barcelona Gipsy balKan Orchestra
Barcelona Gipsy balKan Orchestra (Foto: Screenshot/Youtube)

Međunarodni ansambl “Barcelona Gipsy balKan Orchestra” koji važi za omiljeni bend publike širom svijeta predstavio je novu pjevačicu.

Naime, špansku pjevačicu Sandru Sangjao zamijenila je Sicilijanka Margherita Abit.

Sedmočlani sastav pobuđuje interesovanje širom Evrope svojim jedinstvenim stilom koji sažima muziku Balkana, Srednjeg istoka i obala Mediterana, a za predstavljanje novog vokala odabrali su numeru kraljice romske muzike Emse Redžepove.  

Mnogi kritičari su već ocenili ovu obradu kao sjajnu izvedbu i novu pjevačicu Margheritu kao fenomenalno osvježenje ovog benda.

Barcelona Gipsy balKan Orchestra je međunarodni ansambl sa sjedištem u Barseloni. Osim Ivana Kovačevića koji je iz Beograda i nove pjevačice, bend čine italijanski harmonikaš Matija Širosa, francuski gitarista Žilijen Šanal, perkusionista iz Grčke Stelios Togijas, katalonski klarinetista Dani Karbonelj i ukrajnski violinista Oleksandar Sora.


Najčitanije iz sekcije Muzika