Nina Petković: Nagrada za "Talas i brod" na festivalu Ohridski trubaduri - Vijesti.me
najava albuma

Nina Petković: Nagrada za "Talas i brod" na festivalu Ohridski trubaduri

"Ono što me je posebno iznenadilo je dvanaestica od predstavnika fan stranice grčkog predstavnika na Eurosongu", kaže Nina

Crnogorska pjevačica Nina Petković na nedavno održanom festivalu Ohridski trubaduri osvojila je nagradu za interpretaciju. Na toj manifestaciji predstavila se singlom “Talas i brod” koji smo najprije slušali u seriji “Budva na pjenu od mora”, a prije nešto više od mjesec dana numera je dobila i spot.

"Poziv sam dobila od organizatora festivala i odlučila sam da iskoristim priliku da predstavim svoju autorsku numeru. Nijesam očekivala nagradu, mada je i žiri odlično prihvatio pjesmu. Ono što me je posebno iznenadilo je dvanaestica od predstavnika fan stranice grčkog predstavnika na Eurosongu", priča svoje utiske za Vijesti Nina.

"Što se albuma tiče, sve pjesme su spremne, sad slijedi, kako bismo to mi muzičari rekli - šminkanje. Mada, ako bude prilike, možda do objavljivanja albuma izbacimo još jedan singl", otkriva Nina

Publika u Crnoj Gori prihvatila je kompoziciju "Talas i brod" i ona je slušana na radio stanicama, a spot se vrti na televizijama. O tome, kako je reagovala makedonska publika, Nina je rekla:

"Na Ohridskom festivalu je na neki način bila njena premijera kada je makedonsko tržište u pitanju. Reakcije publike tek očekujem, ali se nadam da će one, kao i u Crnoj Gori, biti samo pozitivne".

Zahvaljujući upravo Ohridskim trubadurima, Nina je dobila poziv da učestvuje na još jednom festivalu u Makedoniji, ali nije željela da otkriva detalje. Kako kaže, ako bude prilike, svoju pjesmu 'Talas i more', predstaviće na još nekom festivalu u regionu.

Ovaj singl, najvjerovatnije će biti najava za njen dugoočekivani album prvijenac.

"Što se albuma tiče, sve pjesme su spremne, sad slijedi, kako bismo to mi muzičari rekli - šminkanje. Mada, ako bude prilike, možda do objavljivanja albuma izbacimo još jedan singl", otkriva Nina.

Prije učešća u muzičkom šouu Operacija Trijumf, zahvaljujući kojem je postala poznata u čitavom regionu, Nina je bila članica grupe "Dan poslije". Na pitanje koliko će se njen solo album razlikovati od onoga što je radila sa pomenutim bendom, dogovara:

"S obzirom na to da sam nastavila saradnju sa Bojanom Momčilovićem i Zoranom Radonjićem, koji su takođe bili članovi benda 'Dan poslije' i radili na pjesmama, zvuk će se razlikovati, ali ne pretjerano.

Dok smo radili kao bend, autorska muzika je bila u rok maniru, međutim, moj autorski album biće malo pitkiji. Nikad ne znam da opišem kad me pitaju kakav je to zvuk, uvijek kažem da će biti prilično čudan", zaključuje ona.


Najčitanije iz sekcije Muzika