Nina Petković večeras u Tivtu predstavlja album za najmlađe - Vijesti.me
"priče sa tavana"

Nina Petković večeras u Tivtu predstavlja album za najmlađe

"Ovaj projekat je zamišljen da doprinese muzičkoj edukaciji djece u uzrastu od tri do sedam godina"

Nina Petković
Nina Petković (Foto: Privatna arhiva)

Crnogorska pjevačica Nina Petković predstaviće svoj dječiji album "Priče sa tavana" večeras na ljetnjoj pozornici u Tivtu u sklopu gostovanja Dečijeg pozorišta "Teatar na Savi" iz Beograda.

Izdanje objavljeno pod etiketom MACG, donosi deset numera. Bojan Momčilović i Zoran Radonjić su se pobrinuli za aranžman i muziku, a Miloš Milošević Šika za tekstove.

"Ovaj projekat je zamišljen da doprinese muzičkoj edukaciji djece u uzrastu od tri do sedam godina. Zadovoljstvo je bilo raditi na ovom projektu, jer sam morala da karikiram glas na nekim pjesmama i prilagodim ga djeci. Inače, te pjesmice su bile namijenjene kao pokrivalice u jednoj dječijoj seriji o slovima u Srbiji, ali mi smo dobili prava da izdamo audio verziju i ponosni smo na ovaj projekat", kazala je Nina Petković u saopštenju dostavljenom medijima.

Prvi tiraž ovog izdanja podijeljen je najmlađima u vrtićima i na dječijim manifestacijama, a nakon Tivta promocije albuma biće održane tokom avgusta i u Budvu i Baru, nakon čega će uslijediti štampanje još većeg, drugog tiraža.

Kako je saopšteno, u planu je da se dio zarade od prodaje diskova donira za liječenje oboljele djece kojoj je potrebna finansijska pomoć, a svi zainteresovani koji žele da se pridruže ovoj akciji mogu se javiti na mejlove [email protected], [email protected] ili na Fejsbuk stranicu facebook.com/ninapetkovicofficial.

Najavljeno je i da će od septembra biti započeta akcija posjeta svim vrtićima u sklopu koje će se album "Priče sa tavana" poklanjati djeci.

Večerašnje predstavljanje albuma biće održano u 21 sat.


Najčitanije iz sekcije Muzika