“No sleep” najbolji novi festival Evrope - Vijesti.me
Exit ponovomeđu 10 najboljih velikih festivala Evrope

“No sleep” najbolji novi festival Evrope

Exitov festival dobio prestižnu nagradu u Holandiji

Sa dodjele nagrade
Sa dodjele nagrade (Foto: Privatna arhiva)

Exitov međunarodno priznati No Sleep festival u srijedu je proglašen za „Najbolji novi festival Evrope“ na svečanoj dodjeli Evropskih festivalskih nagrada (European Festival Awards) u Holandiji, najprestižnijem evropskom festivalskom takmičenju, saopštili su organizatori.

“Trijumf No Sleep festivala posebno se ističe kada se uzme u obzir da je na ovogodišnjem festivalskom takmičenju učestvovalo više stotina festivala, za koje je glasalo više od 350 hiljada ljudi iz svijeta, kao i stručni žiri, koji čine neki od najvećih autoriteta u svjetskoj muzičkoj industriji. Nakon dvije osvojene titule i Exit se ponovo našao među 10 najboljih velikih festivala Evrope, po 10. put otkad su ove nagrade ustanovljene 2009. godine, dok se među najboljima u svojoj kategoriji čak 6. put našao i Sea Dance”, navodi se u saopštenju.


Prije titule za No Sleep, Exit je osvojio dvije nagrade za „Najbolji veliki evropski festival“ u 2013. i 2017. godino, a Sea Dance za „Najbolji evropski festival srednje veličine“ 2015. godine. Tako je Exitov tim postao i najnagrađivanija nezavisna festivalska grupacija Evrope, osvojivši četiri titule u sedam godina, dodali su organizatori.


Najčitanije iz sekcije Muzika