Počinju klupske svirke: Očekuju vas KKN, Jarboli, Bjesovi i SARS - Vijesti.me
ima energije

Počinju klupske svirke: Očekuju vas KKN, Jarboli, Bjesovi i SARS

Najavljeno je da će svake večeri svirka početi u 22 sata, a ulaz će koštati četiri eura u Podgorici i Kotoru, odnosno tri u Nikšiću

Nakon nikad aktivnije ljetnje sezone kada su u pitanju rock koncerti u Crnoj Gori izgleda da nastupa jednako interesantna klupska sezona.

Peđa Zečević će sa svojim saradnicima, nakon prvog pravog rock festivala u Crnoj Gori - Lake festa, čiji će direktor obradovati ljubitelje rock zvuka serijom gostovanja poznatih bendova iz regiona u njegovim Montenegro pabovima - u Podgorici, Nikšiću i Kotoru.

Najavljeno je da će svake večeri svirka početi u 22 sata, a ulaz će koštati četiri eura u Podgorici i Kotoru, odnosno tri u Nikšiću.
Serijal svirki startuje od večeras, kada će beogradski sastav Kanda, Kodža i Nebojša nastupiti u kotorskom Montenegro pabu, a zatim će 7. i 8. novembra obradovati svoje fanove u Nikšiću i Podgorici.

Najavljeno je da će svake večeri svirka početi u 22 sata, a ulaz će koštati četiri eura u Podgorici i Kotoru, odnosno tri u Nikšiću.

Kako otkriva Zečević u razgovoru za "Vijesti", uslijediće gostovanje Jarbola (Kotor 26. novembar, Nikšić 27, Podgorica 28), koji nisu posjetili Crnu Goru još od prošlog milenijuma (svirali u Podgorici sredinom 90-ih), a uskoro bi trebalo da budu konačno potvrđeni i dogovori sa Bjesovima (14. i 15. decembar u Nikšiću i Podgorici) i S.A.R.S.-om (19. i 20. decembar).

"Imamo još neka jaka imena u planu, ali nećemo za sada otkrivati koja, dok ne finalizujemo pregovore sa njima", kaže Zečević.

Teška misija popularizacije rokenrola

Sudeći po do sada učinjenom, ali i najavljenom, Nikšićanin je izgleda sa svojim saradnicima krenuo u tešku misiju popularizacije rokenrola u Crnoj Gori.

"Nije u pitanju odluka, već lični senzibilitet, razmišljam o tome već 15 godina, ali tek su se sklopile kockice, sad postoje uslovi da se te ideje ostvare", odgovara Zečević na pitanje zbog čega se opredijelio za promovisanje rock zvuka.

Cilj nam je u bliskoj budućnosti da u ponudi ne budu samo muzički, nego i drugi sadržaji iz raznih grana kulture.
Vjerujem da smo spremni do kraja da istrajemo, bez spuštanja nivoa. "Lake fest" nam je bio veliki izazov i uspjeli smo to da izguramo, pa ne sumnjam da takve stvari možemo da radimo i dalje. Smatram da postoji tržište, da postoji dovoljno energije, dovoljno interesovanja", kaže on.

Na pitanje koliko će u programu pabova biti zastupljeni i drugi alternativni muzički pravci, poput elektronske muzike ili hip-hopa, Zečević kaže da nema ništa protiv, ali da neće previše miješati žanrove, kako bi održao brend.

"Cilj nam je u bliskoj budućnosti da u ponudi ne budu samo muzički, nego i drugi sadržaji iz raznih grana kulture. Pokušali smo to na "Lake festu", a gledaćemo da isto implementiramo i u život pabova", objasnio je on.

"Lake fest" sa jačim imenima

Direktor "Lake festa" je u razgovoru za "Vijesti" kazao da će za par dana sa svojim timom započeti pripreme za sljedeće izdanje.

Zečević je otkrio da će za narednu godinu pokušati da dovedu jedan svjetski poznat bend, a očekuje se i gostovanje još jačih imena iz regiona nego što je to bio slučaj ovog ljeta.

Pored poznatih imena iz regiona, Zečević kaže da će biti orijentisan i ka domaćim rock snagama
Već neko vrijeme u krugovima bliskim organizaciji, kao hedlajner se pominje popularni Manu Čao, koji je ove godine na svojoj turneji posjetio sve zemlje Balkana osim Crne Gore.

Prvo izdanje "Lake festa" održano je od 22. do 24. jula na jezeru Krupac u Nikšiću.

Na festivalu je u tri dana nastupilo preko 20 izvođača iz Crne Gore i regiona, a posjetilo ga je više od 15 hiljada ljudi.

Šansa autorskim grupama

Pored poznatih imena iz regiona, Zečević kaže da će biti orijentisan i ka domaćim rock snagama.

"Davaćemo prije svega šansu autorskim bendovima - onima koji imaju albume ili neki autorski materijal iza sebe, koji su ozbiljni u toj priči. Klupski bendovi nas ne zanimaju previše", otkriva Zečević.

Po njegovom mišljenju, veoma je malo takvih sastava u Crnoj Gori i, uopšte, autorskih bendova koji mogu da iznesu sat i po svog materijala na koncertu.

Nedavno otvoreni podgorički Montenegro pab vatreno krštenje doživio je na koncertima Autogenog treninga i DST-a, po riječima Zečevića, dva najkvalitetnija i najiskusnija aktivna rock sastava u državi, koji su se samim tim nametnuli kao pravi izbor za početak.

Zečević navodi da bi za mlađe bendove jedan od načina afirmacije mogao da bude da sviraju kao predgrupe poznatim gostujućim bendovima iz okruženja.