Poginuo reper Gru - Vijesti.me
NESREĆA U ZEMUNU

Poginuo reper Gru

Kako piše "Blic", Andonov je stradao nakon što je prilikom vožnje kajta upao u vodu

Dalibor Andonov Gru
Dalibor Andonov Gru (Foto: Privatna arhiva)

Reper Dalibor Andonov (46), poznatiji pod imenom Gru, poginuo je danas u Zemunu, nakon što je prilikom vožnje kajta upao u vodu, piše "Blic".

Kako "Blic" piše, on je tragično stradao oko 15.20 časova, a iz vode su ga izvukli prijatelji. 

Pozvana je Hitna pomoć, a ljekar je konstatovao smrt na licu mjesta.

U vrijeme nesreće Beograd je zahvatilo nevrijeme, a istraga će pokazati da li je to imalo veze sa nesrećom, prenosi N1.

Nakon što su mediji prenijeli da se nesreća dogodila kod Nautičkog kluba Zemun, iz tog kluba tvrde da se nesreća nije dogodila kod njih, već da je reper tu izvađen iz vode.

"Nesreća se nije dogodila kod nas. On je samo kod nas izvučen sa tim čamcima i tu je došla hitna pomoć. On je vjerovatno imao pratioce, svoje drugare na čamcu, oni su ga negdje na vodi pokupili i u tom momentu je krenula oluja. Jedino su kod nas mogli da pristanu, da pozovu Hitnu pomoć", rekli su za "Alo" iz Nautičkog kluba Zemun.

Poznati reper je bio veliki ljubitelj adrenalinskih sportova, a kajt je, često provodeći ljeta na Adi Bojani, vozio godinama.

Ljubav prema ekstremnim sportovima opjevao je u pjesmi "Adrenalin džanki".

Dalibor Andonov je rođen u Dimitrovgradu 8. marta 1973. godine. U Beogradu je završio Srednju mašinsku školu, i studirao na Višoj poslovnoj školi.

Nakon što je 1995. godine izdao jedan od prvih rep album u Srbiji, pod nazivom "Da li imaš pravo", Gru je 1996. izdao komercijalno najuspješniji rep album u Srbiji ikada "Gru2", postavši predvodnik stare škole domaće repa koju su činili C-Ya, Who Is The Best, Rhytm Attack, Monteniggers.

Na njemu su se našli veliki hitovi "5-ak", "Biću tu", "Srce" i emotivna pesma "Dosta mi je svega", a sam album je uspostavio dobar balans između komercijalnog i andergraund repa.

Godine 2010. godine sa popularnim članom grupe Bad Copy Ajs Nigrutinom snimio je spot za povratničku pjesmu "I dalje me žele".


Vidi sve komentare