Navodno rekla učenici: Socijalno će se starati o tebi - Vijesti.me
NOVA PRIJAVA PROTIV UČITELJICE

Navodno rekla učenici: Socijalno će se starati o tebi

“Kćerka mi je rekla da ju je Popović preko njene razredne nastavnice Đ. M. pozvala da dođe u njenu učionicu. Kada je ušla, pred kompletnim svojim razredom pitala je - 'da li si me ti ogovarala?'. Moja kćerka joj rekla da to nije istina, a nakon toga joj je učiteljica povišenim tonom prijetila... "

OŠ Stefan Mitrov Ljubiša
OŠ Stefan Mitrov Ljubiša (Foto: Vuk Lajović)

Protiv Svetlane Seke Popović, učiteljice iz Budve, podnijeta je još jedna krivična prijava zbog navodnih prijetnji učenici Osnovne škole Stefan Mitrov Ljubiša.

Prijavu je podnio Budvanin Dragan Tučević, otac desetogodišnje J. T. kojoj Popović ne predaje.

Budvanin je u prijavi napisao da je učiteljica pozvala njegovu kćerku da dođe u njen razred, a potom vikala na nju i prijetila joj pred ostalim učenicima.

“Povišenim tonom joj je rekla da će se pobrinuti da se o njoj ubuduće brine Centar za socijalni rad, ukoliko je više bude ogovarala. Rekla joj je i da će o svemu obavijestiti direktora škole”, napisao je Tučević u prijavi u koju su “Vijesti” imale uvid.

Popović juče nije htjela da komentariše novu prijavu.

Tučević je napisao i da se Popović nekorektno, neprofesionalno i nepedagoški ponijela prema njegovoj maloljetnoj kćerki.

Objasnio je da mu je kćerka 15. decembra saopštila da je Popović sedam dana ranije vrijeđala i šikanirala.

“Kćerka mi je rekla da ju je Popović preko njene razredne nastavnice Đ. M. pozvala da dođe u njenu učionicu. Kada je ušla, pred kompletnim svojim razredom pitala je - 'da li si me ti ogovarala?'. Moja kćerka joj rekla da to nije istina, a nakon toga joj je učiteljica povišenim tonom prijetila... Moju kćerku je to pogodilo, ali nije smjela odmah da ispriča, jer se bojala šta će se desiti. Tražim da se ispita cijeli slučaj, jer se nastavnica ponijela neprofesionalno i nepedagoški. Mojoj kćerki nije smjela da prijeti Centrom za socijalni rad zbog situacije u kojoj se nalazimo”, napisao je Tučević.

Objasnio je da su on i supruga razvedeni prije pola godine, ali da oboje vaspitavaju i odgajaju djecu.

“Popović je prvo morala da se obrati nastavnici razredne nastave koja predaje mojoj kćerki, zatim meni ili mojoj supruzi Dijani, a ne da privodi moju kćerku i lično joj se obraća ponižavajući je pred cijelim odjeljenjem”, naveo je Tučević.

Njegova prijava druga je koju zbog prijetnji protiv Popović podnose roditelji djevojčica kojima ne predaje.

Učenice petog razreda te škole našle su se na udaru učiteljice, koja im je navodno prijetila tvrdeći da su je ogovarale i preričavale priču - da se ljetos, dok su bile u školi na Žabljaku, tukla sa koleginicom i vukla je za kosu.

 Popović  prekršajno odgovara zbog prijetnji drugoj učenici

Budvanska policija prije tri dana podnijela je prekršajnu prijavu protiv Svetlane Seke  Popović  zbog prijetnji upućenih desetogodišnjoj I. K. učenici petog razreda te budvanske škole.

Učiteljica ne predaje djevojčici kojoj je, kako tvrde u policiji, prijetila.

“Vijestima” je u budvanskoj policiji potvrđeno da su saslušani svi svjedoci.

“Nakon saslušanja svjedoka i prikupljenih dokaza, protiv učiteljice je podnijeta prekršajna prijava zbog kršenja člana 8 Zakona o javnom redu i miru”, rekao je sagovornik iz policije.

Tim članom propisano je da će se novčanom kaznom od 250 do 1.500 eura ili kaznom zatvora do 60 dana, kazniti onaj ko na javnom mjestu izazove osjećanje ugoroženosti kod drugog prijetnjom da će napasti na život ili tijelog tog ili njemu bliskog lica.

Roditelji desetogodišnje učenice prethodno su prijavili policiji da je učiteljica  Popović  njihovoj kćerki prijetila da će je prebiti i odrobijati.

Zbog tog slučaja, uprava škole po nalogu ministra prosvjete pokrenula je disciplinski postupak. Ministarstvo je u Budvu je poslalo Prosvjetnu inspekciju.


Najčitanije iz sekcije Zabava