Ne zavode baš svaku ženu mišićava i gola muška tijela - Vijesti.me
OTKRILA ISTRAŽIVANJA

Ne zavode baš svaku ženu mišićava i gola muška tijela

"Otkrili smo promjene u veličini zjenica pri promjeni fotografija muškarca i žene, zavisno od seksualne opredijeljenosti neke osobe"

muškarac, kompjuter
muškarac, kompjuter (Foto: Shutterstock)

Ne privlače svaku ženu mišićava i gola muška tijela, otkrili su istraživači engleskog Univerziteta u Kentu koji su pratili reakcije žena na različite muškarce.

Istraživači su ženama pokazivali fotografije odjevenih, golih, mršavih, debelih i zgodnih muškaraca te su pratili njihove reakcije, prenosi Men's Health. Najviše ih je iznenadilo to što većinu žena ni na koji način nisu uzbudili goli i zgodni muškarci.

Kod fotografija muškaraca s velikim i izraženim mišićima žene su provodile više vremena gledajući u njihove polne organe nego u tijela. Isti testovi na muškarcima su pokazali slične rezultate. 

"Otkrili smo promjene u veličini zjenica pri promjeni fotografija muškarca i žene, zavisno od seksualne opredijeljenosti neke osobe. Heteroseksualnim muškarcima i ženama su se malo širile zjenice kada smo im pokazivali fotografije suprotnog pola, ali količina odjeće na ljudima nije uticala na njih", kazala je istraživačica Dženis Atard-Džonson.

Žene koje su učestovale u istraživanju kazale su kako vole gledati privlačne muškarce, ali ne vole nabildovane tipove jer ostavljaju utisak kako se više brinu o svom izgledu nego o ljepšoj polovini. Kako su kazale, najviše vole atletski građene muškarce sa širokim ramenima, prenosi klix.ba.


Najčitanije iz sekcije Zabava