Nikšić: Uhapšen Gligor Pejović - Vijesti.me
POLICIJA PRONAŠLA MARIHUANU, KOKAIN, PIŠTOLJ

Nikšić: Uhapšen Gligor Pejović

Pejović je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja

hapšenje
hapšenje (Foto: Shutterstock)

Nikšićanin Gligor Pejović (25) uhapšen je zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja.

Pretresom iznajmljenih stanova koje Pejović koristi policija je pronašla 7,1 kilogram marihuana i oko 50 grama kokaina, kao i pištolj marke "Crvena zastava M-70" sa sedam komada municije kalibra 7,65 milimetara.

Pronađena droga i pištolj sa municijom

Nikšićanin G.P. (25) uhapšen je nakon što je policija u dva iznajmljena stana koja je koristio pronašli oko 50 grama kokaina i oko sedam kilograma marihuane, kao i pištolj u ilegalnom posjedu.

"Službenici Odsjeka su juče, 4. oktobra, u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Nikšić, a postupajući po naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici koju su prethodno pribavili, u Nikšiću izvršili pretrese dva iznajmljena stana i drugih prostorija koje koristi G.P. Tom prilikom policijski službenici su pronašli oko 50 grama praškaste materije bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga kokain, pištolj marke „CZ“ model M-70 sa sedam komada municije cal. 7,65 mm i oko 7 kilograma suve biljne materije zelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana. O navedenom događaju obaviješten je državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, koji se izjasnio da se G.P. liši slobode zbog sumnje da je počinio dva krivična djela – krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, budući da se sumnja da je držao kokain i marihanu radi dalje prodaje, i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, zbog posjedovanja pištolja bez dozvole", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Osumnjčeni G.P. je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužiocu zbog osnova sumnje da je počinio navedena krivična djela.

Kako je saopšteno, oduzeti kokain, marihuana i pištolj sa municijom su upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja.


Najčitanije iz sekcije Zabava