Počasti za Nikolu Đukića - Vijesti.me
PRVENSTVO CRNE GORE U ŠAHU

Počasti za Nikolu Đukića

Posljednje kolo 67. Prvenstva Crne Gore u šahu je bilo samo formalnost, jer je Nikola Đukić kolo prije kraja remijem sa Tijanom Blagojević osigurao šestu titulu, a čak petu uzastopnu

Nikola Đukić
Nikola Đukić (Foto: chess24.com)

Posljednje kolo 67. Prvenstva Crne Gore u šahu je bilo samo formalnost, jer je Nikola Đukić kolo prije kraja remijem sa Tijanom Blagojević osigurao šestu titulu, a čak petu uzastopnu.

Zbog toga je na miru mogao da posmatra šta se dešava posljednjeg dana i čeka dodjelu pehara, jer je bio slobodan zato što je Đorđije Kontić odustao već nakon drugo dana...

Očito je da su neki učesnici šampionata u Pljevljima jedva čekali da se sve završi, pa su posljednje kolo obilježili brzo sklopljeni remiji.

Veoma brzo su podjelu boda potpisali Vladimir Vujošević i Blažo Kalezić, Luka Drašković i Dragiša Blagojević, te Dragan Kosić i Veljko Draganić, a malo duže su se za tablom zadržali Tijana Blagojević i Dragan Popadić. Jedini pravi meč su odigrali Aleksandar Tomić i Nikola Potpara.

U veoma lijepoj i uzbudljivoj partiji mladi Pljevljak je bio uspješniji i probio se na diobu 2. mjesta, iako je po dodatnim kriterijumima tek peti.

Konačna tabela: Đukić 7,5, Kalezić, Draganić, Drašković, Potpara 6,5, D. Blagojević 5,5, Kosić, Vujošević 4, T. Blagojević 3,5, Tomić 2,5, Popadić 2.


Najčitanije iz sekcije Zabava