Podgorica: Advokatice koje su zastupale VCG osumnjičene za zloupotrebu povjerenja - Vijesti.me
PODNIJETE KRIVIČNE PRIJAVE

Podgorica: Advokatice koje su zastupale VCG osumnjičene za zloupotrebu povjerenja

Poslovna žena
Poslovna žena (Foto: Shutterstock)

Protiv podgoričkih advokatica M.K. (48) i R.O (59) Službenici Uprave policije MUP Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta podnijeli su juče krivične prijave zbog sumnje da su počinile krivično djelo zloupotreba povjerenja. 

"M.K. je, kako se sumnja, u svojstvu advokata počinila ovo krivično djelo na način što je, kao zastupnica Vojske Crne Gore (VCG) pred Osnovnim sudom u Podgorici, na osnovu punomoćja za pokretanje radnih sporova za naknade troškova prevoza, koje joj je izdato u tu svrhu od strane Vojske Crne Gore, u toku 2013. godine, pokretala kako se sumnja i druge radne sporove u 2015. godini, bez znanja i saglasnosti pripadnika Vojske Crne Gore, a u cilju pribavljanja imovinske koristi", saopšteno je iz Uprave policije.

Krivična prijava zbog osnovane sumnje da je počinila krivično djelo zloupotreba povjerenja podnijeta je i protiv R.O.

"Osumnjičena je počinila krivično djelo na način što je, kako se sumnja, kao zastupnik u imovinskim interesima službenika Vojske Crne Gore, na osnovu punomoćja koje je sama sačinila i potpisala, pred Osnovnim sudom u Podgorici u ime službenika Vojske pokretala radne sporove bez saglasnosti i znanja ovih službenika takođe u cilju sticanja imovinske koristi", zaključuje se u saopštenju Uprave policije. 


Najčitanije iz sekcije Zabava