Porodica i prijatelji Nemanje Medina: Institucije da rade svoj posao - Vijesti.me
GODINA DANA OD NESTANKA PETROVČANINA

Porodica i prijatelji Nemanje Medina: Institucije da rade svoj posao

Viši državni tužilac Željko Tomković uskoro će podgoričkom Višem sudu ponovo na potvrđivanje poslati optužnicu kojom se Vladimiru Ulami (24) i Darku Mijoviću (26) na teret stavlja ubistvo Petrovčanina Nemanje Medina

Porodica i prijatelji Petrovčanina Nemanje Medina, njih oko 100, okupili su se ispred zgrade Tužilaštva u znak obilježavanja godinu dana od Medinovog nestanka, kao i nerasvjetljavanja njegovog slučaja.

Oni su se prethodno okupili na raskrnici Bulevara Ivana Crnojevića i Ulice Slobode sa tranparentom "8.7. 2016. - 8.7.2017. Koliko još vremena treba da prođe..."

Oni su u pismu dostavljenom medijima naveli da ne traže "ništa što nas ne sleduje, tražimo samo dsa oni koji su na čelo insitutcija ove države rade svoj posao.

Nemanja Medin pismo protest
Nemanja Medin pismo protest

"Da postupaju u skladu sa zakonom i svim što nalaže jedan krivični postupak. Očigledne manjkavosti, nelogičnosti i nestručnosti prilikom sakupljanja dokazne građe jasno nam ukazuje da ima neko ili nešto što je veće od našeg napora na putu ka istini", navodi se između ostalog u pismu.

Viši državni tužilac Željko Tomković uskoro će podgoričkom Višem sudu ponovo na potvrđivanje poslati optužnicu kojom se Vladimiru Ulami (24) i Darku Mijoviću (26) na teret stavlja ubistvo Petrovčanina Nemanje Medina.

protest, Nemanja Medin
protest, Nemanja Medin

Prema navodima optužnice, Ulama i Mijović na podmukao način i sa umišljajem ubili su Medina.

U tužilačkom spisu navodi se da su njih dvojica 8. jula 2016. godine, ostvarili više intenzivnih telefonskih komunikacija sa oštećenim - najprije Mijović, a potom i Ulama.

Piše da su tada namamili Medina da dođe u Virpazar radi kupoprodaje oružja, a zatim su od njega zahtijevali da nešto uradi što je on odbio. Iako Medin još nije pronađen, tužilac sumnjiči Ulamu i Mijovića da su ga 8. jula 2016.  povrijedili, zatim strpali u gepek njegovog “megana”, odvezli na nepoznato mjesto, ubili ga na zasada nepoznat način i sakrili njegovo tijelo.

Osumnjičeni su da su potom i zapalili njegov “megan” pored lokalnog puta Virpazar - Rijeka Crnojevića.

Automobil Petrovčanina kome je 8. jula prošle godine nestao trag, pronađen je četiri dana kasnije u mjestu Jabukov do.

Tužilaštvo je prvobitno, mjesecima sumnjičilo Ulamu i Mijovića za otmicu Petrovčanina, ali im je početkom februara tužilac na teret stavio ubistvo.


Najčitanije iz sekcije Zabava