Provjerite koliko znamo o EU integracijama - Vijesti.me
DA ZNANJE BUDE MJERILO USPJEHA

Provjerite koliko znamo o EU integracijama

Srednjoškolci iz 20 opština Crne Gore, kroz deset emisija kviza EUmetrija, pokazaće koliko znaju o institucijama Evropske unije, pregovaračkom procesu ali i o istoriji, geografiji, sportu i kulturi država članica EU i Crne Gore. Kviz EUmetrija gledajte svake nedjelje od 17.30h na TV Vijesti

Kviz EUmetrija
Kviz EUmetrija (Foto: TV Vijesti screenshot)

Znate li odgovore na ova pitanja: Kako se zove prva žena predsjednica Evropskog parlamenta? Kada su zvanično otvoreni pregovori o članstvu Crne Gore u EU? Gdje je osnovan prvi evropski univerzitet 1088. godine? Ko su akcionari Evropske investicione banke? Ko je bio začetnk „impresionizma“ kao slikarskog pravca? U kojoj zemlji je nastao kriket kao sport? Na čiju inicijativu je pokrenut Berlinski proces? Koja zemlja se prvi put pozvala na član 50. Lisabonskog sporazuma i što taj član propisuje? U kojim državama članicama EU je glasanje na izborima obavezno, a neglasanje kažnjivo? Što simbolizuje 12 zvjezdica na zastavi Evropske unije?       

Kviz EUmetrija
Kviz EUmetrija(Foto: TV Vijesti screenshot)

Gledajte kviz Eumetrija na TV Vijesti, nedjeljom od 17.30h da zajedno izmjerimo koliko srednjoškolci iz 20 opština u Crnoj Gori znaju o institucijama Evropske unije, pregovaračkom procesu ali i o istoriji, geografiji, sportu i kulturi država članica EU i Crne Gore.

JWPlayer video mesto

Kviz EUmetrija realizuje Centar za građansko obrazovanje (CGO) u saradnji sa TV Vijesti, uz podršku Ministarstva sporta, Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, Kancelarije za evropske integracije, Ministarstva prosvjete, EU Info centra i UNDP kancelarije u Crnoj Gori.


Najčitanije iz sekcije Zabava