“Rokšpedova” trafika i palma uništene u munjevitom požaru na petrovačkoj rivi - Vijesti.me
Eksplozija

“Rokšpedova” trafika i palma uništene u munjevitom požaru na petrovačkoj rivi

“Vijestima” je rečeno da je požar izazvao benzin u bidonima, koje su nelegalni vlasnici skutera držali blizu trafike na petrovačkoj rivi

  U eksploziji, koju je izazvao zapaljeni kanister benzina, koja se juče oko 13 časova dogodila na samoj petrovačkoj rivi, pravim čudom niko nije stradao, a vatra je bukvalno za desetak minuta progutala obližnju trafiku kompanije „Rokšped“.

“Vijestima” je rečeno da je požar izazvao benzin u bidonima, koje su nelegalni vlasnici skutera, držali blizu trafike na petrovačkoj rivi.

Naime, kako su ispričali turisti, jedan od mladića koji izdaje skutere držao je bidon, koji mu se zapalio u ruci, pa je u strahu odbacio od sebe zapaljenu buktinju.

Zapaljeni bidon, zahvatio ja malu trafo-satnicu iza trafike, došlo je do varničenja, eksplozije, a vatra se brzo proširila na montažni objekat.

Prodavačica, koja se u trenutku eksplozije nalazila u trafici, ispričala je da se prije požara čuo jak prasak i eksplozija, od koje su sa polica popadale kutije cigareta.

Žena je istrčala, a samo u desetak minuta vatra je progutala sve što se nalazilo u trafici “Rokšpeda”...

„Benzin za skutere drže na pjenu od mora i to je godinama problem na koji mi ukazujemo svim lokalnim i državnim inspekcijama i policiji, ali ništa se ne može uraditi. Od tih kanistera ne može se proći šetalištem, da ne govorimo kakva je to opasnost za sve nas. Niti dolazi inspekcija, niti policija, niti iko ikoga kažnjava, to je totalno bezakonje koje vlada u tom dijelu Petrovca“, kazali su juče „Vijestima“ ugostitelji, vlasnici obližnjih lokala i privatnog smještaja.

Načelnik Službe zaštite i spasavanja Zdravko Šljukić kazao je da je ekipa petrovačkih vatrogasaca, odmah nakon dojave, stigla na lice mjesta, ali je požar zahvatio cijeli montažni objekat, koji je ubrzo izgorio.

Jaki crni dim izdizao se na samoj rivi, a veliki broj turista koji su bili svjedoci cijelog incidenta, ispričali su „Vijestima“ da se sve izdešavalo brzo, te da nijesu mogli vjerovati kojom brzinom je izgorjela trafika. Osim trafike, požar je zahvatio i palmu koja je bila uz trafiku, ali na svu sreću nije se proširio na obližnje luksuzne kuće, u prvom redu uz samu obalu.

O problemu nelegalnog izdavanja skutera, te divljanja i haosa na petrovačkoj rivi, „Vijesti“ su u više navrata proteklih godina pisale, ali niko od nadležnih nije zvanično reagovao.


Najčitanije iz sekcije Zabava