Samo Miliću medalja - Vijesti.me
DŽUDO: EP ZA KADETE

Samo Miliću medalja

Osim džudiste podgoričkog DžK „Arso Milić”, pobjedu u Talinu zabilježila je još samo talentovana džudistkinja podgoričkog Milenijuma, Ivana Šunjević, koja je stala u repasažu

Ivana Šunjević
Ivana Šunjević (Foto: Savo Prelević)

Crnogorska džudo reprezentacija završila je Evropsko prvenstvo za kadete u estonskom Talinu bronzom Arsa Milića u kategoriji do 73 kilograma. Time je naša reprezentacija ponovila rezultat sa prošlogodišnjeg šampionata u Baru, zahvaljujući Miliću, koji je i tada osvojio bronzu.

Milić, koji je u svojoj posljednjoj kadetskoj godini osvajao medalje na svih pet Evropskih kupova na kojima je učestvovao u ovoj sezoni i prvorangirani je na evropskoj listi, nije bio miljenik žrijeba za još bolji plasman u Talinu.

Osim džudiste podgoričkog DžK „Arso Milić”, pobjedu u Talinu zabilježila je još samo talentovana džudistkinja podgoričkog Milenijuma, Ivana Šunjević, koja je stala u repasažu.

Prethodna tri dana u Talinu je nastupilo 12 reprezentativaca, a danas, posljednjeg dana bez pobjede su se oprostila preostala četvorica naših džudista.

U kategoriji do 81 kilogram Lazar Ćupić je pao na ipon 13 sekundi prije isteka borbe sa Britancem Džamalom Petgrovom.

U kategoriji do 90 kilograma u prvim borbama eliminisani su Milija Darmanović i Aleksandar Joksimović.

Od Darmanovića je bolji bio Finac Marti Pumalainen, dok je Joksimovića na ipon minut prije kraja borbe bacio Italijan Davide Poci.

Bez pobjede je takmičenje završio i Slobo Vukić u kategoriji preko 90 kilograma, kojeg je iponom bacio Mađar Akoš Jo.


Najčitanije iz sekcije Zabava