Sanja Vlahović je kriva za dug - Vijesti.me
SPOR CANU I DRŽAVE

Sanja Vlahović je kriva za dug

U tužbi CANU piše da im je nezakonito obustavljena isplata budžetskih sredstava od maja do decembra 2013. godine. Traže isplatu 390.251 eura za mjesečne akademske nagrade i 450.251 euro za finansiranje naučno-istraživačkih projekata

Momir Đurović
Momir Đurović (Foto: Luka Zeković)

Sutkinja podgoričkog Osnovnog suda Snežana Armenko, privremeno  je  odustala od saslušanja ministarke nauke Sanje Vlahović u sporu Crnogorske akademije nauke i umjetnosti (CANU) protiv države.

Zato  je  na sljedeće ročište, u svojstvu svjedoka, pozvala jedino ministra finansija Radoja Žugića, koji će se izjasniti o navodnom novčanom dugu države prema toj instituciji.

Suđenje  je  juče treći put zaredom odloženo, jer ministrima pozivi nijesu uredno uručeni.

Odluka sutkinje da opozove saslušanje Vlahovićeve, izazvala  je  pometnju u sudnici.

Predsjednik CANU Momir Đurović, oštro se tome usprotivio: “Ona  je  veći krivac nego Žugić, na njen predlog  je  Vlada i donijela potpuno nezakonitu odluku”, rekao  je  Đurović.

Sutkinja  je  rekla da će naknadno odlučiti da li  je  potrebno saslušavati Vlahović.

U tužbi CANU piše da im  je  nezakonito obustavljena isplata budžetskih sredstava od maja do decembra 2013. godine.

Traže isplatu 390.251 eura za mjesečne akademske nagrade i 450.251 euro za finansiranje naučno-istraživačkih projekata.

U istom sudu vodi se sličan postupak u kojem CANU takode traži više od pola miliona eura neisplaćenih budžetskih sredstava za 2012. godinu.

Sutkinja Lidija Mitrović se u tom postupku proglasila nenadležnom, pa  je  predmet po žalbi CANU na odlučivanju u Višem sudu.


Najčitanije iz sekcije Zabava