Saslušanje svjedoka na suđenju Baošiću: Svađu je vidio, ali ne i ko puca - Vijesti.me
"POSMATRAO PAR SEKUNDI"

Saslušanje svjedoka na suđenju Baošiću: Svađu je vidio, ali ne i ko puca

„Ne vidim detalje tuče. To traje 1-2 sekunde. Ne gledam detaljno. Ne vidim detalje ko koga udara, jer mi je pogled išao sa jednog na drugi par momaka koji su se tukli. Ukupno sam čuo četiri-pet hitaca”, rekao je Bulatović

Dragoje Baošić
Dragoje Baošić (Foto: Savo Prelević)

Svjedok  Slobodan B. Bulatović, rekao je juče da je sa prijateljima sjedio u diskoteci  “Kaza”, kada je vidio da se Jovan Kosać tuče sa “jednim momkom”.

To je  kazao u nastavku suđenja Dragoju Baošiću, optuženom da je  14. septembra 2014. sa umišljajem ubio Kosaća u Igalu.

“Bio sam leđima okrenut ulazu u diskoteku. Po reakciji gostiju shvatio sam da se nešto dešava iza mojih leđa, pa kada sam se okrenuo vidio sam da se Jovan Kosać tuče sa jednim momkom. Ovo sam posmatrao par sekundi. Bili su svjetlosni efekti i to sam gledao u fragmentima, a ne kao cjelinu. Vidio sam i drugog momka obezbjeđenja diskoteke Dilana da se tuče sa drugim momkom. I to je trajalo dvije sekunde. Čuo sam pucnje koji su bili prigušeni. Zatim sam se okrenuo i povukao suprugu malo dalje i čučnuli smo 15-ak sekundi. Nakon toga vratio sam se za naš sto odakle sam uzeo ključeve i mobilni telefon. Kada sam izašao iz diskoteke, čuo sam da je Kosać ranjen, a zatim pozvao telefonom medicinsku sestru u bolnici u Meljinama da će dovesti ranjenog momka. Poslije nekoliko minuta me pozvala i rekla da su ga dovezli i da  je u teškom stanju“, rekao je Bulatović, koji radi kao ginekolog. 

U tužilačkoj istrazi čiji je audio-video iskaz prikaz u Višem sudu, saopštio je da nije  vidio ulazak grupe momaka u diskoteku.

„Ne vidim detalje tuče. To traje 1-2 sekunde. Ne gledam detaljno. Ne vidim detalje ko koga udara, jer mi je pogled išao sa jednog na drugi par momaka koji su se tukli. Ukupno sam čuo četiri-pet hitaca”, rekao je Bulatović.

Na njegovo svjedočenje nije bilo primjedbi.

Svjedokinje Milica i Marijana Ilić kazale su da te večeri nijesu ni ušle u diskoteku, već da su “vrisku i jurnjavu” zetekle na ulazu i da su se zato udaljile odatle.

Prema navodima optužnice,  Baošić je  ubio  Kosaća, nakon što je došlo do  fizičkog kontakta između stradalog  i Milana Bigovića.

“Baošić je prišao Jovanu Kosaću i u njegovom pravcu iz pištolja, ispalio više metaka koji su ga pogodili. U tom trenutku, Kosać se nalazio u stojećem položaju. Nakon što je pao na pod,  Baošić je nastavio da puca, pogodivši ga u grudi i stomak. Nakon toga Baošićje pobjegao”, piše u optužnici.


Najčitanije iz sekcije Zabava