Tužili imitatorku jer previše liči na Tinu

Zastupnici muzičarke smatraju da imitatorka Dorotea Koko Flečer, specijalizovana za imitacije Tine Tarner, toliko liči na njihovu klijentkinju, da bi gledaoci mogli da pomisle da ona lično učestvuje u produkciji

3454 pregleda 0 komentar(a)
Foto: str
Foto: str

Advokati pjevačice Tine Tarner tužili su njemačku kompaniju Kofo Entertanment, jer u njihovom mjuziklu “Simply the best – The Tina Turner Story” igra žena koja previše podsjeća na legendarnu pjevačicu.

Zastupnici muzičarke smatraju da imitatorka Dorotea Koko Flečer, specijalizovana za imitacije Tine Tarner, toliko liči na njihovu klijentkinju, da bi gledaoci mogli da pomisle da ona lično učestvuje u produkciji.

Poster koji je najavljivao njen nastup je bio sporan, a advokati nisu odustali od tužbe ni nakon što su organizatori promijenili plakate.

Regionalni sud u Kelnu već je presudio u korist Tarnerove, ali je nakon uložene žalbe Viši regionalni sud u istom gradu tu presudu ukinuo, pa je cio proces prebačen na Savezni sud pravde, koji će donijeti konačnu odluku.

Advokat poznate pjevačice naveo je da Tina trebalo da odlučuje kada će i na koji način biti korišćeno njeno ime, i pita da li je korišćenje lika i djela Tine Tarner u ovom slučaju korišćeno u umjetničke svrhe.

Koko Flečer, međutim, smatra da je “besmisleno” misliti da bi neko mogao da je pomiješa sa Tinom Tarner, pošto je tek u tridesetim.

”Nikada nisam misliila da će naš omaž Tini izazvati toliki haos, ali s druge strane, to znači da radimo nešto kako treba”, rekla je Koko tokom gostovanja u emisiji uživo.

Interesantno je da je Koko započela karijeru nastupima u Las Vegasu imitirajući Vitni Hjuston, ali da je kasnije odlučila da želi da imitira svoju “heroinu” Tinu.

”Tako je zabavno nastupati kao Tina Tarner. Volim ono što ona predstavlja na sceni, tu sirovu energiju. Ona vam daje sve od sebe”, rekla je Koko.

Imitatorka, koja nikada nije gledala Tinu uživo, kaže da je “upala u nevolje” kada je u Velikoj Britaniji gostovao mjuzikl “Simple The Best”, u kojem ona igra.

Inače, Kofo Entertainment predstavlja imitatore poznatih izvođača, poput Elvisa Prislija, Beatlesa i Frenka Sinatre.

Bonus video: