Nije zadovoljna plasmanom u Top deset

Crnogorska manekenka Anđela Vukadinović, boravila je u Dubaiju na takmičenju Miss Model of the World, a izbor je, kako kaže u razgovoru za “Vijesti”, poremetila pandemija korona virusa

10533 pregleda 27 reakcija 27 komentar(a)
Vukadinović u Dubaiju, Foto: Privatna arhiva
Vukadinović u Dubaiju, Foto: Privatna arhiva

Druga pratilja na zvaničnom izboru za mis Crne Gore 2018. godine, Anđela Vukadinović iz Kotora, boravila je u Dubaiju početkom januara gdje se održavalo takmičenje Miss Model of the World, a među djevojkama iz 50 zemalja svijeta, uspjela je da se izbori za plasman u top deset.

U razgovoru za “Vijesti”, ona je otkrila da ipak nije zadovoljna konačnim iskodom na izboru, ali i da je takmičenje trajalo znatno kraće od planiranog zbog pandemije koronavirusa i aktuelnog soja omikron, koji je prema medicinskim stručnjacima brže prenosi.

”Čim smo stigli u Dubai testirali su sve takmičarke i testovi su pokazali da su četiri djevojke pozitivne. To je odmah značilo da smo ograničeni sa kretanjem, ali i planom i programom. Nisam zadovoljna uspjehom jer se nisam pokazala u punom sjaju kako je trebalo”, iskrena je ova 21-godišnjakinja.

Vukadinović u Dubaiju
Vukadinović u Dubaijufoto: privatna arhiva

Kako je kazala, prvo mjesto pripalo je djevojci iz Bjelorusije, a za prvu i drugu pratilju izabrane su predstavnice Italije i Gruzije.

”Konkurencija je bila veoma jaka. Zbližila sam se sa djevojkom iz Brazila. Na svakom takmičenju favoriti postoje, ali ja sam sebi uvijek na prvom mjestu”, odgovorila je studentkinja Fakulteta za medije i komunikaciju, koja se u slobodno vrijeme bavi modelingom i dizajniranjem garderobe.

Umjesto planiranih mjesec dana, na takmičenju je provela samo deset, za šta je glavni krivac bila pandemija.

”Očekivanja su bila mnogo veća što se tiče takmičenja. Mi smo bile ograničene kada je u pitanju kretanje, a zbog korone. Kad smo krenuli plan i program je bio jedno, a dalja dešavanja sasvim drugačija. Testirali smo se svako veče, i svako testiranje pokazalo bi da je po nekoliko djevojaka pozitivno”, opisuje Vukadinović svoj boravak na takmičenju Miss Model of the World.

Na pitanje kako je izgledao jedan dan takmičarki na tom izboru, odgovara: “hotelska soba - studio”.

Najviše vremena provela u hotelu
Najviše vremena provela u hotelufoto: Privatna arhiva

”I na dan izbora samo 40 minuta na manifestaciji Expo 2020. Tu smo prošetale naše narodne nošnje. A proglašenje smo sačekali u hotelu, jer nismo smjele više da se zadržavamo na drugim događajima”, tvrdi ona.

Tokom takmičenja, osim u crnogorskoj nošnji, Vukadinović se predstavila i u svečanim toaletama.

”Predstavila sam se u predivnim kreacijama Sanje Bobar i Hera Ateliera. To su bile svečane haljine kao i par odjevnih kombinacija za plažu, a fotografije ću, kada ih dobijem, podijeliti na društvenim mrežama”, otkrila je ona.

Kada su u pitanju dalji planovi, Vukadinović će napraviti pauzu sa takmičenjima.

”Nastavljam sa dosadašnjim aktivnostima. Razmotriću par ponuda, ali odlučila sam da više ne idem na izbore dok ne završi pandemija korona virusa”, sigurna je ona.

Anđela Vukadinović, Miss Model of the World
foto: Privatna arhiva

Vukadinovićeva koja je 2018. godine na izboru za najljepšu Crnogorku osvojila i lente za mis fotogeničnosti i mis interneta, naredne godine je učestvovala jer i na takmičenju Miss Seven Continents, gdje se plasirala u Top pet i osvojila titulu mis šarma.

U 2021. učestvovala je i na takmičenju Look Of the Year u San Remu, gdje je takođe ostvarila plasman u Top deset.

Bila je zaštitno lice Nikki Beacha u Crnoj Gori, snimila reklamu za Porto Montenegro Yacht club, a učestvovala je i na manifestaciji International Fashion Festival Porto Montenegro gdje je zatvorila reviju kreatora Ramija Kadija.

Bonus video: