Klepton ima novu teoriju o vakcinama

Usred globalne pandemije dogodila masovna hipnoza

Gitaristička legenda, 76-godišnji Erik Klepton se izričito protivio lockdownu i obećao je da neće nastupati na svirkama na kojima je potreban dokaz o vakcinaciji protiv korona virusa

5886 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Muzičar Erik Klepton jedan je od najpoznatijih antivaksera, a priznao je da vjeruje da je tačna teorija po kojoj su ljudi odlučili da se vakcinišu protiv Covida-19 zahvaljujući masovnoj hipnozi.

Klepton je priznao da je izgubio brojne prijatelje zbog svog stava protiv vakcine, te tvrdi da su podsvesne poruke skrivene u reklamama navele ljude da prime vakcinu.

U intervjuu za YouTube kanal The Real Music Observer ispričao je:

"Nisam dobio nikakvu poruku. Kakav god bila ta poruka, nije stigla do mene. Tada sam počeo da shvatam da zaista postoje takve poruke, a profesor kliničke psihologije na Univerzitetu Gent u Belgiji Matijas Desme, pričao je upravo o tome. Teorija masovne hipnoze. I tada sam mogao da ih vidim. Jednom kad sam počeo da ih tražim, vidio sam ih svuda. Tada sam se sjetio da sam vidio neke male stvari na YouTubeu koje su bile poput subliminalnog oglašavanja. Trajalo je to već dugo, kao što je poruka: ‘nećeš posjedovati ništa i bićeš srećan’. I pomislio sam: ‘Šta to znači?’. I malo po malo, slagao sam neku vrstu slagalice. I to me učinilo još odlučnijim. Psiholozi su insistirali da nema dokaza koji bi ukazivali na to da se usred globalne pandemije dogodila masovna hipnoza, ali ja vjerujem da jeste", tvrdi Klepton, prenosi Headliner.

Gitaristička legenda, 76-godišnji Erik Klepton se izričito protivio lockdownu i obećao je da neće nastupati na svirkama na kojima je potreban dokaz o vakcinaciji protiv korona virusa, uprkos tome što je i sam primio dvije doze vakcine. Svoje kontroverzne stavove o pandemiji opjevao je zajedno s Van Morisonom u pjesmi protiv lockdowna, “Stand and Deliver”.

Govoreći dalje o svojim kontraverznim stavovima Klepton je rekao da njegovi prijatelji i porodica ionako misle da je ludak.