Nakon 15 godina

Šilpa Šeti oslobođena optužbe za razvrat

Glumicu je na događaju za podizanje svijesti o AIDS-u poljubio kolega Ričard Gir, a ovaj incident tada je izazvao proteste na kojima su radikalne hinduističke grupe palile likove obije zvijezde

5452 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Indijska glumica Šilpa Šeti zvanično je oslobođena optužbi za razvrat nakon što ju je holivudska zvijezda Ričard Gir javno poljubio na događaju za podizanje svijesti o AIDS-u prije 15 godina.

Ovaj incident tada je izazvao proteste na kojima su radikalne hinduističke grupe palile likove obije zvijezde zbog toga što su okaljale indijsku kulturu.

Sudija je ubrzo nakon toga izdao naloge za hapšenje, te su oboje optuženi po nekoliko tačaka za razvrat i nedolično ponašanje.

Optužbe protiv Gira brzo su povučene, što je omogućilo jednom od najpoznatijih svjetskih budista da se vrati u Indiju i sastane se s Dalaj Lamom.

Ali, slučaj protiv Šeti bio je u rukama indijskog pravosuđa više od deset godina dok nije konačno zvanično okončan prošle nedelje u Mumbaiju.

U sudskom dokumentu objavljenom juče, sudija je rekao da su optužbe protiv glumice bile “neutemeljene” i da je bila žrtva neželjenog ljubavnog nastupa poznate holivudske zvijezde.

”Kako se čini, Šeti je bila je žrtva navodnog dijela optuženog broj jedan (Ričard Gir)”, navodi se u dokumentu.

Na snimcima iz 2007. godine moguće je vidjeti kako je Gir spontano poljubio Šeti u ruku, nakon toga ju je čvrsto zagrlio te ju je poljubio nekoliko puta u obraz. Sve se događalo dok su oboje bili na pozornici.

Šetin advokat rekao je da se čitav slučaj temeljio na činjenici da “nije protestovala kada ju je suoptuženi poljubio”.

”To je ni u kom slučaju ne čini počiniteljkom bilo kakvog zločina”, dodao je advokat.

Šeti (46) još uvijek nije javno komentarisala odluku suda.

Ona je branila postupke Gira 2007. godine.

Gir se kasnije izvinio zbog svog čina kojim je očito htio da dokaže da je ljubljenje bezbjedna aktivnost kojom se ne prenosi AIDS.

Šeti je van Indije najpoznatija po pojavljivanju na britanskoj rijaliti TV emisiji Celebrity Big Brother 2007.

Emisija se našla u središtu skandala nakon što su Šeti rasistički maltretirali drugi takmičari.